Slovenija
10516 ogledov

Napad na stran, kjer kupujejo tudi številni Slovenci

Spletno nakupovanje Profimedia
V preteklih dneh so bile spletne strani Intersporta v regiji tarča hekerskega napada, so sporočili iz omenjene trgovine.

Hekerji so v napadu na spletne strani namestili kodo, ki naj bi domnevno skenirala podatke o kreditnih karticah, vendar po podrobnem preverjanju do omenjene aktivnosti ni prišlo, kodo pa so odstranili, so zatrdili pri Intesportu.

Do zlorab naj ne bi prišlo

Kot so še pojasnili, so bile napadene slovenska, hrvaška, srbska, bosanska in makedonska spletna stran. Zagotovili so, da do zlorabe podatkov o kreditnih karticah ni prišlo, saj se ti podatki procesirajo izključno v okviru plačilnega ponudnika Wspay, ki zagotavlja vse potrebne varnostne mehanizme za spletni plačilni promet in je tudi ločen od spletnega mesta, kjer je bila nameščena zlonamerna koda.

Pri razvoju in vzdrževanju spletne trgovine Intersport sodeluje s slovensko agencijo Optiweb, ki je temeljito preverila in diagnosticirala omenjeni napad ter pozorno spremlja dogajanje na spletni strani. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.