Slovenija
73 ogledov

Napako obžalujemo

Kaj jedo šolarji v Osnovni šoli Bršljin Novo mesto, bo zdaj pregledovala tudi po Žurnal24 main
Ravnateljica priznala napako. Pričakujejo preklic nesresnic, objavljenih na Pop TV.

"To je naša napaka in jo obžalujemo," nam je včeraj v zvezi s hrano s pretečenim rokom uporabe, ki so jo šolarjem ponudili za malico, dejala Martina Picek, ravnateljica Osnovne šole Bršljin.

Osemnajst od 550 pudingov
Inšpekcija je prejšnji četrtek, kot je povedala Pickova, ugotovila, da so pri malici 18 učencem razdelili puding s pretečenim rokom, sicer pa malico delijo 550 učencem. "Poleg tega smo našli še nekaj posameznik izdelkov, ki jim je potekel rok," je dodala.

Na zdravstvenem inšpektoratu so nam povedali, da so bili med živili s pretečenim rokom, ki so jih našli pri omenjenem pregledu, tudi žitni kosmiči, začimbna mešanica za golaž, lazanja, testenine in vaniljev sladkor. Za prekršek bo morala šola plačati dobrih dva tisoč evrov kazni. Svet staršev, ki se je na to temo sestal v sredo zvečer, je, kot nam je povedal predsednik Marjan Kelvišar, sklenil imenovati komisijo, sestavljeno iz staršev, ki bo v prihodnje nenapovedano pregledovala stanje v kuhinji.

Grd madež za šolo
"Ob tem dogodku so se v medijih pojavile velike neresnice, ki mečejo grd madež na našo šolo in tudi posameznike. Od pobudnikov prispevka pričakujemo, da javno in na istem mestu, to je na POP TV, te neresnice ovržejo," je pristavila Pickova. "Prispevek, objavljen na POP TV, je obsodil tudi svet staršev, saj so v njem blatili oziroma diskreditirali šefa kuhinje," je povedal Kelvišar.

Preiskava vseh okoliščin, je sporočila Pickova, še traja: "Ko bodo znana vsa dejstva, bomo v zvezi s tem ustrezno ukrepali."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.