Slovenija
55027 ogledov

Napoved za Evropo za januar in februar

Severe Weather - jan in feb Severe Weather Europe
Zaključuje se prvi mesec letošnje zime, pred nami sta še dva. Kaj lahko pričakujemo glede vremena?

Stran Severe Weather v svoji dolgoročni vremenski napovedi navaja, da bo ostanek decembra spremenljiv in dinamičen z višjim zračnim pritiskom, ki prihaja nad Evropo. Ta bo po njihovih napovedih v zadnjih dneh leta toplejša od povprečja, z izjemo prehodnega hladnejšega obdobja v osrednjem in jugovzhodnem delu. Po drugi strani lahko Združene države Amerike in Kanada pričakujejo temperature znatno pod povprečjem.

Prihodnje leto prihaja prava sprememba; vremenoslovci Severe Weather napovedujejo, da se bo območje visokega zračnega pritiska pojaviti in ostati nekaj časa nad severovzhodnem Pacifiku, kar je, kakor piše v napovedi, ključni faktor za tedne, ki so pred nami.

Za Evropo to po napovedih vremenoslovcev prinaša blažjo zimo. Tako januar kot februar naj bi bila podobna decembru. Severe Weather pri tem navaja, da se ne dogaja pogosto, da bi videli takšen "kopiraj - prilepi" scenarij za dva meseca naprej.

Pri Severe Weather sicer poudarjajo, da ta scenarij ne izključuje krajših hladnejših obdobij, ne bo pa letošnja zima prinesla večjega mraza ali večjih pošiljk snega. V napovedi piše še, da lahko Evropa pričakuje manj snega z izjemo severnih in severovhodnih delov, več snega bo tudi v Alpah.

Mrzlo jutro Prognoza Slovenija Napoved: Takšno vreme nas čaka do konca meseca

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • guigiavi 18:31 26.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • terrani 15:18 26.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • tacartli 11:20 26.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks