Slovenija
16 ogledov

Napovedanih pet protestov hkrati

slovenija 03.12.12. protest maribor, tretja vstaja, foto: nino verdnik Nino Verdnik
Na Facebooku se množijo napovedi protestov proti vladi, ki se bodo zgodili 29. oktobra.

Vstaje. "Mineva eno leto od prvega protesta 29. oktobra 2012 in stanje, na katero smo takrat opozarjali, počasi postaja realnost," opozarjajo v Gibanju 29. oktober, ki so prvi najavili nov protest v Mariboru. Njihovemu zgledu so sledile preostale vstajniške skupine in posamezniki, ki so za 29. oktober najavili proteste še v Ljubljani (Trg republike), Kopru (Titov trg), Novi Gorici (Bevkov trg) in Kranju.

Protesti tudi po Balkanu

Gibanje 29. oktober svoj protest usmerja proti ravnanju vlade. Opozarjajo predvsem na razprodajanje premoženja, hitro spreminjanje zakonov in vse slabše socialno stanje. "V državi, kjer je pravica samo skupek črk na papirju, kjer gledamo lačne otroke v šolah, kjer je samooskrba na minimalni ravni in kjer gledamo na tisoče praznih stanovanj, medtem ko so mlade družine stiskajo v nelagodju in se sprašujejo, ali jim bo uspelo plačati najemnino za prihodnji mesec, je edina legitimna naloga ljudstva upor," so prepričani vstajniki. Na protestih želijo opozoriti tudi na še vedno trajajoče procese proti vstajnikom. Člani Gorenjske vstaje pozivajo ljudi, da se pridružijo "delavcem, upokojencem, socialno ogroženim, študentom in vsem drugim, ki si želijo odpraviti vlado in vse reforme, ki onemogočajo dostojno življenje."

Mariborski vstajniki se sicer pridružujejo tudi Balkanskemu protikorupcijskemu maršu. Drugega novembra so ob 17. uri protesti hkrati napovedani v Zagrebu, Beogradu, Podgorici in Mariboru.

Komentarjev 6
  • Mitja Slavinec 18:50 20.oktober 2013.

    Bo se jim v glavi od rožic vrtelo.

  • greenhorn 18:27 20.oktober 2013.

    Hja...vsa elita bo popadala v nezavest, ko boš razdelil par rožic!:)))

  • majdas 10:49 18.oktober 2013.

    Ljudje bi nujno morali stopiti skupaj in protestirati proti povsem nesposobni vladi, ki ščiti tiste, ki so nas s krediti spravili na beraško palico - račun pa izstavlja malemu človeku, ki nima s temi MILIJARDNIMI luknjami nič.Ampak upor nikakor ...prikaži več ne z Lubejem in vstajniki z rdečo zvezdo, ki se povezujejo z bivšo YU. Zdavnaj že so zapravili vso kredibilnost ...