Slovenija
38 ogledov

Napovedi so črne

Direktor Velislav Žvipelj je predstavil možnosti pridobivanja denarja iz Javnega Žurnal24 main
Črnomaljsko 
gospodarstvo. Secop bo odpuščal, Livar pa naj bi dodatno zaposloval.
            400
zaposlenih naj bi izgubilo delo v podjetju Secop kompresorji.

"Stanje gospodarstva v občini ni spodbudno," je po včerajšnjem srečanju z gospodarstveniki izpostavila županja Mojca Čemas Stjepanovič. V podjetju Secop kompresorji (nekdanji Danfoss) so že pred časom napovedali, da bodo odpustili okoli 400 zaposlenih. V tamkajšnji obrtno-podjetniški zbornici pa vidijo popoln zlom malega gospodarstva.

Težek položaj
"Zadnji dve leti se stvari niso premikale naprej, kot da nas vlada ni jemala resno," je izpostavila predsednica zbornice Pavlina Svetič. V primerjavi z drugimi območji je v Črnomlju in Semiču položaj nekoliko težji, ker je prevladujoča dejavnost gradbeništvo. "To je v največji krizi," je dejala.

"Sprijazniti se bo treba z dejstvom, da na dolgi rok v tem okolju ni pričakovati, da bo podjetje delovalo v takšnem obsegu, kot deluje danes, se pravi na ravni med tisoč in 1.200 zaposlenimi. Če nam uspe zagotoviti polovico tega, kar je danes, je to prava perspektiva za prihodnost," je povedal Matjaž Strmec, generalni direktor družbe Secop, in dodal, da so sicer naročila za prve tri letošnje mesece nad pričakovanji.

V Livarju optimistični
Bolje kaže v Livarju. "Imamo 263 redno zaposlenih in okoli 65 pogodbeno zaposlenih. Dodatno nameravamo zaposlovati predvsem na mehanski obdelavi, če bodo trendi v gospodarstvu pozitivni, kar za zdaj so," je povedal predsednik uprave Damjan Debeljak. Po navedbah županje lahko občina pomaga pri komunalni infrastrukturi. "In pa pri promociji v taki smeri, da bi se več manjših investitorjev odločilo za vlaganje na našem območju," je pojasnila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.