Slovenija
15391 ogledov

Napovedi so se uresničile, to sledi

Vreme: Napovedi so se uresničile, to sledi - sneg aprila
1/3
Dars
Meja sneženja se je ponekod že spustila do nižin.

Agencija za okolje napoveduje, da je pred nami oblačen dan z občasnimi padavinami. Sneži tako na Gorenjskem, Štajerskem, Dolenjskem, Notranjskem kot v Prekmurju. Lokalno lahko zapade tudi več kot 10 centimetrov snega.

Prometnoinformacijski center opozarja, da je na območjih, kjer se sneg oprijema vozišča, še vedno obvezna zimska oprema. Cesta čez prelaz Vršič je zaradi nevarnosti proženja plazov zaprta za ves promet. Na cesti čez prelaz Korensko sedlo so obvezne verige na avstrijski strani. Na mejnem prehodu Babno Polje je prepoved za priklopnike in polpriklopnike zaradi zimskih razmer na hrvaški strani.

V naselju Šestdobe v občini Rače-Fram so gasilci PGD Fram s ceste odstranili drevo, ki je padlo zaradi mokrega snega. Na delu so bili tudi gasilci JZ GZ Maribor. Zjutraj so iz šotora na Vodnikovem trgu v Mariboru odstranili moker sneg in vodo. 

sneg aprila | Avtor: Dars Dars

Vremenski portal Neurje.si poroča, da je večji del Štajerske pobelil sneg. V višje ležečih krajih je zapadlo okrog 5 centimetrov novega snega. O šest centimetrski snežni odeji poročajo tudi iz Benedikta v Slovenskih Goricah.

Agencija za okolje napoveduje, da bodo padavine popoldne oslabele, meja sneženja pa se bo nekoliko dvignila. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 6, na Primorskem do 12 °C.

"Zvečer se bodo padavine od severa znova nekoliko okrepile in zajele večji del Slovenije. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 500 m. Padavine bodo ponoči ponehale. V severni Sloveniji bo prehodno zapihal severnik, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo v alpskih dolinah okoli -5, drugod od -1 do 5 °C," kaže napoved agencije.

Nedelja naj bi bila oblačna, z najvišjimi dnevnimi temperaturami od 6 do 10 stopinj, na Goriškem in ob morju do 13 °C.

vremenska napoved | Avtor: Arso Arso

V ponedeljek bo delno jasno s hladnim jutrom. V torek bo na vzhodu sončno, drugje bo več oblačnosti. Pihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo v torek okoli 15 °C, v sredo pa že blizu 20 °C.

Od četrtka do konca tedna bo pihal jugozahodnik, ki bo prinesel več oblačnosti, možne bodo tudi manjše padavine. Konec tedna bo večja verjetnost za obilnejše padavine. »Za ta čas bo razmeroma toplo, predvsem jutra ne bodo več hladna,« pravijo na agenciji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Tammy_Khang 11:14 02.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎