Slovenija
7071 ogledov

Napovedi so se uresničile, vozniki obstali v zastoju

Predor Golovec
1/4
Bralka Lučka
V petek se je začela obnova ene cevi predora Golovec, danes pa se je pokazalo, kaj to v praksi pomeni.

Ponedeljkova jutranja konica je dober pokazatelj, kakšne razmere lahko vozniki v prihodnje pričakujejo, če morajo na svoji poti skozi predor Golovec. Stanje na cestah ob 7.20 po podatkih Prometno-informacijskega centra razkriva, da je na dolenjski avtocesti nastala 10 kilometrov dolga kolona na odseku od Grosuplja proti Ljubljani, zaradi česar se potovalni čas podaljša za pol ure. 

Zastoji so tudi na ljubljanski vzhodni obvoznici od Bizovika proti predoru Golovec, kjer je zastoj dolg približno kilometer in pol, potovalni čas pa se podaljša za 9 minut. Zastoj je tudi na ljubljanski južni obvoznici iz smeri Rudnika proti predoru Golovec. Dodatno težavo povzroča nesreča pred predorom Golovec v smeri Zadobrove, zaradi katere je zaprt prehitevlani pas. 

Zastoji so tudi na drugih cestah proti večjim mestom, in sicer na ljubljanski zahodni obvoznici od Kozarij proti Kosezam, na štajerski avtocesti od Lukovice proti Ljubljani, na gorenjski avtocesti od Vodic proti Ljubljani,  na cestah Pijava Gorica - Škofljica - Lavrica, Litija - Ljubljana, pri Senožetih in pred Šentjakobom, Mengeš - Trzin - Črnuče, Medvode - Ljubljana.

promet Pozor! Avto V ponedeljek imate samo dve možnosti - prej na pot ali pa ostanite doma

Na ljubljanski obvoznici nov režim

Prek vikenda je Dars na vzhodni obvoznici uvedel nov režim zaradi prenove prve cevi predora Golovec. Promet za osebna vozila je speljan po zoženih pasovih (sistem 2+1) le skozi drugo cev, medtem ko je ves promet za vozila nad 3,5 tone in avtobuse speljan po južni, zahodni in severni obvoznici.

Tak režim bo veljal vse poletje. Prihodnje leto pa se bo vse skupaj ponovilo, saj bodo začeli s prenovo druge cevi predora. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
  • Zikollino 11:13 15.junij 2020.

    Vse to je dobro premišljeno. Komu v korist? V času Covid19, ko bi takšna dela opravili, brez, da bi se to sploh opazilo, je zaradi predora Golovec obvoznica dobesedno presekana ... od 15. jun. - 20. avg. 2020 ... Bo ...prikaži več na tem vsemigočnem DARSU kdaj kdo odgovarjal ... če velja, da je pijani povzročitelj prometne nesreče morilec, pol velja isto za odgovorrne za varnost/razmere na cestah povzročene iz napačne presoje ...

Sorodne novice