Avto
40227 ogledov

V ponedeljek imate samo dve možnosti - prej na pot ali pa ostanite doma

promet Saša Despot
To bo pravi ponedeljkov test za živce voznikov.

S ponedeljkom se na ljubljanskem cestnem obroču pričakujejo zelo zaostrene razmere, saj bo na polno udaril nov režim, ki ga je Dars prek vikenda na vzhodni obvoznici uvedel zaradi prenove prve cevi predora Golovec. 

Promet za osebna vozila je speljan po zoženih pasovih (sistem 2+1) le skozi drugo cev, medtem ko je ves promet za vozila nad 3,5 tone in avtobuse speljan po južni, zahodni in severni obvoznici. V času običajnih zgostitev prometa je zato treba računati na zastoje na celotnem obroču. Na to opozarjajo tudi pri Darsu. 

Slovenija 22.06.2013 predor Golovec na avtocesti na  Ljubljanski obvoznici | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Že trenutne nedeljske razmere kažejo, da se iz smeri Maribora proti Dolenjski potovalni čas na vzhodni obvoznici prek Golovca podaljša za okoli četrtino časa, medtem ko bo zjutraj pričakovati predvsem dolge zastoje iz smeri dolenjske avtoceste in vzporednih cest proti Ljubljani. 

DARS avtocesta vinjeta Izgovor Avto Resnica, zakaj v Sloveniji še nimamo e-vinjete

Prenova, ki zaradi zapletov z izbiro izvajalcev zamuja že eno leto, bo trajala vse poletje, predviden čas končanja obsežnih del v cevi je šele 30. avgust. Dars obljublja, da bo razmere ves čas spremljal in maksimalno prilagajal režim zapor prometnim tokovom. Voznikom, ki se odseku ne morejo izogniti, pa svetuje spremljanje aktualnih cestnih informacij prek njihove mobilne aplikacije ali drugih načinov obveščanja.

Prihodnje leto se bo vse skupaj ponovilo, saj bo prišla na vrsto druga cev.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 11
  • Avatar Classilesa
    Classilesa 01:03 15.junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke -- www.Hosset.Com

  • Avatar jate
    jate 17:02 14.junij 2020.

    kaj ni bilo casa med korono ,ko ni bilo prometa 2 meseca nismo vozili kljub temu da smo placali celoletno vinjeto?! aja ni blo cajta so šoldke prestevali barabe.

  • MK 14:54 14.junij 2020.

    tovornjake na vlake