Slovenija
103 ogledov

Narasla Kolpa odnaša žico

Žica, Kolpa R. B.
Napovedi lokalnih prebivalcev Obkolpja se uresničujejo, narasla reka je prestopila bregove in odnesla žico, ki naj bi varovala pred nelegalnimi prehodom beguncev. Vremenoslovci za jutri napovedujejo ponovno okrepitev padavin ter ponovno naraščanje Kolpe.

"To ni tehnična ovira, to je smrtna past," je o žici na obrežju reke Kolpe, ki naj bi služila preusmeritvi beguncev na mejne prehode, v začetku decembra dejala Nataša Letig Žagar iz Turistično-športnega društva Kostel. "Nivo reke Kolpe je zdaj nizek, ob deževju lahko Kolpa naraste tudi za pet metrov, vejevje in debla se bodo takrat zapletla v to žico in jo potegnila v strugo."

Napovedi so se uresničile, nivo reke Kolpe je ob zadnjih nalivih narasel, reka je prestopila bregove. Žica je v krajih Kot in Sodevci že pod vodo. V Sodevcih se je v žico že zapletlo vejevje in jo odnaša globje v vodo.

žica v Kolpi | Avtor: R. B. R. B.

Še višji vodostaj Kolpe pa gre pričakovati jutri, saj so za napovedane izdatejše padavine. Po napovedih agencije za okolje, lahko potoki in reke prestopijo na območjih vsakoletnih poplav. Plavje pa lahko zamaši določene rečne prepuste.

Žica v Kolpi | Avtor: R. B. R. B.

Komentarjev 11
  • 4krogci 09:06 11.januar 2016.

    Že voda podira to ograjo, kako bo ograja potem zadrzala begunce če navalijo??

  • Avatar Leon
    Leon 08:38 11.januar 2016.

    Vse to počne država v imenu ljudstva ! Si pozabu ?

  • Avatar Leon
    Leon 08:37 11.januar 2016.

    Ojojoj..........in to vse počne država v IMENU LJUDSTVA ! Kaj meni ljudstvo ,pa nikogar ne zanima?