Slovenija
72 ogledov

Naročniki Telemacha bodo obdržali Sportklub

UPC Telemach Saša Despot
Iz Telemacha so danes sporočili, da so pogodbo z družbo Ikomedia za pravice predvajanja programov Sportklub podaljšali še za pet let. Na začetku novembra so brez teh programov sicer ostali naročniki T-2.

Podjetje Telemach, vodilni ponudnik televizije, interneta in telefonije v Sloveniji, je za pet let podaljšal pogodbo z Ikomedio in tako obdržal pravice za predvajanje skupine programov Sportklub, so sporočili iz Telemacha.

"V programskih shemah digitalne televizije ima trenutno pet programov omenjene skupine, ki se mu bosta kmalu pridružila še dva nova, Sportklub Prime in regionalni Sportklub HD. Podaljšanje pogodbe velja tudi za ekskluzivni program Golfklub, ki bo skupaj s programom Sportklub kmalu na voljo tudi v HD-tehniki," so sporočili iz Telemacha.

Pri T-2 ostali brez

Od 3. novembra so brez programov Sportkluba sicer ostali naročniki T-2. "Razlog za prekinitev so nesoglasja glede spremenjenih pogojev sodelovanja. Družba IKO Balkan od T-2 namreč zahteva nesorazmerno povišanje stroškov programskih pravic, ki je nesorazmerno tako s samo gledanostjo obeh programov kot tudi s pogoji, ki jih zahtevajo ostali, konkurenčni ponudniki programskih pravic," so takrat zapisali pri T-2.

Komentarjev 3
  • Rok Klobuchar 11:35 23.november 2011.

    Lahko je podaljšati Telemach-u pogodbo s Ikomedio, če pa je isti lastnik...v glavnem, lepa politična spletka...moje mnenje!

  • dusan72 01:17 23.november 2011.

    matematika za 1. razred in vsakemu bebcu je jasno, da nihče noče niti ne zmore pokrivati razlike. Ista zgodba je trenutno s POP paketom. Manjši ponudniki ga nimajo, pa ne, ker nebi hoteli ustreči svojim strankam, ampak, ker se finančno ...prikaži več v 3 mesecih zakoljejo.Vse lepo in prav. Razumem, da se pay tv plača, vendar ko nam je bilo lepo so bili programi brezplačni. Danes, ko pa krpamo do položnice do položnice in ljudje kalkulirajo kje bodo lahko prišparali en sam euro mesčno me pa prav nič ne preseneča, da se ljudje z lahkoto odrečejo dodatnemu plačilu dodatnih programov. In kmalu se bomo vrnili na 50 programov za osnovno ceno (recimo 10-15€) ker ljudje enostavno nismo zmožni plačevati 50€ mesečno za osnovni+razširjen+hd+hbo+pink+pop... pakete.Tega se očitno brihtne buče ne zavedajo. Ne da ljudje nočejo ampak enostavno ne zmorejo.

  • dusan72 01:16 23.november 2011.

    T-2 je resnično zadnji, ki bi mu stopil v bran vendar vseeno mislim, da bi novinarji lahko stavek : "nesorazmerno povišanje stroškov programskih pravic, ki je nesorazmerno tako s samo gledanostjo obeh programov kot tudi s pogoji, ki jih zahtevajo ...prikaži več ostali, konkurenčni ponudniki programskih pravic..." lahko malo preverili oziroma poenostavili in ga približali navadnemu smrtniku.Kaj se je s T-2 konkretno dogajalo ne vem, si pa po izkušnjah tako s tujimi kot domačimi ponudniki predstavljam, da je v ozadju klasična zgodba. Ponudnik verjetno zahteva v pogodbi določen procent naročnikov, po možnosti z letnim porastom te številke. Da poenostavim. T-2 bi recimo kot predpogoj za prenašanje programa moral imeti vsaj 1000 naročnikov za katere bi mesečno (če jih ima ali nima) plačeval pavšal. Če je ta cifra približna bo ponudnik iz svojega žepa kril razliko (v splošno dobro svojih odjemalcev), če mora pa mesečno kriti 1k ljudi, naročnikov ia pa recimo samo 100 je pa to matematika z