Slovenija
66 ogledov

Naročnina kot za Mastercard in Viso

Moneta Saša Despot
Če bi uvedli naročnino na Moneto, ne bi več zaračunavali posameznih transakcij.

Največji slovenski telekomunikacijski operater Telekom Slovenije je pred kratkim prenovil pogoje uporabe za storitev mobilnega plačevanja Moneta. Kot smo že poročali, so načrtovali, da bodo 1. aprila začeli zaračunavati naročnino za storitev Moneta.

Kot pri kreditni kartici

"Razmišljamo, da bi tako, kot je v navadi pri ostalih plačilnih karticah z odloženim plačilom, uvedli članarino in opustili zaračunavanje posameznih transakcij; na ta način bi poenostavili obračun, ki bi bil za uporabnike bolj pregleden, družbi pa bi to znižalo procesne stroške uporabe storitve," pojasnjujejo pri Telekomu.

Zakaj menijo, da je mesečna naročnina bolj pregledna, kot zaračunavanje izvedenih plačil, niso pojasnili. 

Storitev Moneta omogoča brezgotovinsko plačevanje z mobilnim telefonom z zamikom plačila, pri čemer je Moneta kot plačilni instrument enakovreden bančni kartici; razlika je v tem, da gre namesto za plastično za virtualno kartico, ki je vezana na določeno mobilno številko in SIM-kartico, ki ju uporabniku izda mobilni operater, še dodajajo na Telekomu. 

Dva meseca za razmislek

Na Telekomu izpostavljajo, da bo uporaba storitve do nadaljnjega še vedno brezplačna. Cenik mora biti namreč objavljen dva meseca pred uveljavitvijo sprememb. Če bi želeli naročnino začeti zaračunavati aprila, bi morali tako cenik objaviti do konca januarja. 

Po podatkih Telekoma je v Sloveniji prek Monete mogoče plačati na približno 10.000 mestih. Storitev vsak mesec uporablja več kot 100.000 različnih uporabnikov.

Komentarjev 1
  • mph 12:17 20.januar 2014.

    Khm, do sedaj sem uporabil Moneto morda 2x v življenju. 1x za parking, ker nisem imel drobiža, 1x za gorivo, ker sem pozabil denarnico doma, pa še minimum sem natankal. Če vpeljejo naročnino pač pomeni, da je sploh ne bom ...prikaži več več uporabljal, ker je lahko uporabna samo kot rezerva.