Slovenija
5 ogledov

"Naše vrste se hitro polnijo"

Avgust Gregorčič in Tone Žibert (na sredini) sta dobila srebrno in zlato priznan Žurnal24 main
Člani Zveze borcev so se na srečanju zavzeli za ohranjanje vrednot NOB in socialne države.
“Čuvajte nam socialno državo, čuvajte tudi vse pridobitve narodnoosvobodilnega boja in ga spoštujte, stranke pa se manj prepirajte in več delajte za blaginjo slovenskega naroda,” je med drugim na srečanju, ki ga je v soboto pripravila mirnska krajevna organizacija združenja borcev za vrednote NOB, izpostavil domačin Marko Bulc, sicer znan politik v času Jugoslavije.

Vrednote ne zamirajo
“Nekateri nam poskušajo te vrednote vzeti, prepovedati ali celo zatreti,” je poudaril Dušan Jakopin, podpredsednik trebanjskega združenja borcev. Vendar je prepričan, da jim to ne bo uspelo, saj število njihovih članov narašča – med 48 tisoč člani je kar 28 tisoč mladih. “Zato pa so nekateri ljubosumni in klevetajo, da se v našo organizacijo včlanjujejo ljudje, ki bi s tem pridobili privilegije. Mislim, da bi taki ljudje morali pogledati vase, razčistiti s sabo, če so seveda zmožni, če pa ne, pa iti na zdravljenje. Zaradi teh klevet se naše vrste polnijo še hitreje,” je razložil.

Desnica poskuša predrugačiti zgodovinska dejstva in podati razlago, da so se domobranci bojevali za Slovenijo, so še povedali govorniki. “Ne samo poskuša, ampak to dela,” pa je ostro dodal poslanec Franc Žnidaršič.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.