Slovenija
50 ogledov

Naši pametni telefoni so kronično neizrabljeni

Mladi na internetu Profimedias
Povprečen uporabnik pametnega telefona uporablja le manjši delež aplikacij na pametnem telefonu. Med neuporabljenimi so tudi takšne funkcije, za katere so bili ob nakupu pripravljeni plačati ogromno denarja in so danes v centru marketinških akcij. Se prepoznate med temi uporabniki?

Pametni telefon običajnega uporabnika ima naloženih okoli 40 aplikacij, kaže raziskava podjetja Gartner, ki je analizirala britanske imetnike pametnih telefonov. Od naloženih pa jih kolikor toliko imetnik uporablja komaj eno tretjino.

92 odstotkov sodelujočih v raziskavi priznava, da ne izkorišča vsega, kar jim nudi naprava, od tega jih tretjina pravi, da telefona ne izkoristi "niti približno".

Medtem ko 67 odstotkov vprašanih pravi, da zato, ker številne funkcije telefona niso relevantne za njihove vsakdanje potrebe, pa jih tretjina kot glavni razlog navaja dejstvo, da jih pač ne zna uporabljati. 

Plačajo 800 evrov za iphona, da z njim telefonirajo

Lestvica funkcij, ki jih uporabniki najmanjkrat uporabijo, je presenetljiva še toliko bolj, ker je med njimi kar nekaj takšnih, ki jih v promocijskih besedilih in spotih proizvajalci še posebej poudarjajo kot zadnji krik tehnike in nujne opreme "modernega" telefona, brez katerih da se bo lastnik počutil kot riba na suhem. 

Denimo možnost prepoznavanja prstnih odtisov, mobilno denarnico, glasovno prepoznavanje ...
Kar polovica od odraslih uporabnikov telefona se z nostalgijo spominja časov, ko so bili telefoni namenjeni zgolj ali predvsem telefoniranju in kakšnemu SMS sporočilu, še povzema Daily Mail. 

Lestvica najmanjkrat uporabljenih aplikacij in sposobnosti pametnega telefona:

1. Spremljanje delnic in borznih trgov
2. Zvočni narek
3. Passbook (zbiranje kuponov in vozovnic na enem mestu)
4. Podcasti
5. Zdravstvene storitve
6. Mobilna denarnica
7. Kompas
8. Prepoznava prstnih odtisov
9. E-bralnik
10. Aplikacije za novice
11. Nasveti
12. Glasovna prepoznava (Siri ...)
13. Igralni center (Samsung Hub ...)
14. Aplikacije za obdelave slik
15. Videoklici
16. Svetovna ura
17. Štoparica
18. iTunes/glasbene trgovine 
19. Urnik
20. Opomniki
21. Video predvajalnik
22. GPS navigacija
23. Predvajalnik glasbe
24. Bluetooth
25. Zaznamki (Notes)

Komentarjev 8
  • Snežinko 13:13 11.oktober 2016.

    Qrac so bili. Si lahko z njimi bral email? gps? internet? Zgoraj opevane delnice?Tudi lesena kolesa so bila v kamniti dobi najboljša. Dosti boljša od nošenja na rami...

  • Snežinko 13:08 11.oktober 2016.

    Nope...karkoli vsebuje Android, ne more biti dobro. Ker je že sam Android v osnovi zgrešeno zasnovan. Žal tega gugl v vseh teh letih noče in noče popravit, raje vidi, da proizvajalci v nezavest povečujejo procesorje, ram itd... namesto, da bi optimirali sistem.

  • Snežinko 13:06 11.oktober 2016.

    Mi kar slabo prihaja, ko berem tole razpredelnico...najbolj, ampak RES NAJBOLJ pomembno na svetu je pa to, da spremljamo delnice. Ja, toliko pomembno, da je na prvem mestu... (BTW....ravno to je PRVA stvar, ki jo izklopim na novem telefonu).Zvočni ...prikaži več narek: vsak vsaj malo šolan ve, da v Sloveniji to ne deluje (dobro), ker nima SLO podpore. Enako velja še za nekaj takih "uporabnih funkcij".Ko smo že pri NEizkoriščanju: ali veste, da 100% lastnikov dragih avtomobilov NIKOLI ne izkoristijo, kar so plačali? 300 na uro itd...? Ja, fovšija...