Slovenija
71 ogledov

Nasilni sedemletnik s stolom nad sošolca

stoli šola Profimedias
Na eni od osnovnih šol na Štajerskem imajo težave s sedemletnim dečkom, ki med poukom v sošolce meče stole.

Učenec drugega razreda je šolo začel obiskovati v letošnjem šolskem letu. Že kmalu po njegovem prihodu so začele težave, piše portal 24ur.com. Učenec naj bi minuli teden med poukom po razredu metal stole in pri tem zadel enega sošolca. Poleg tega naj bi poškodoval več stvari, zaradi česar so ga odstranili iz razreda in poklicali njegovo mamo, ki je izrazila pripravljenost za sodelovanje pri reševanju težave.

Ravnatelj je pojasnil, da se je z otrokom tudi sam poskušal pogovoriti, a si je ta zatiskal ušesa in mu večkrat pobegnil. Naslednji dan po dogodku je mama otroka spremljala v šolo, a se je tudi v njeni prisotnosti razburil in hotel z njo nasilno obračunati.

Otroci, ki obiskujejo isti razred kot omenjeni fantek, so prestrašeni. Starši od ravnatelja zahtevajo, da ukrepa. Ta pravi, da je ena od možnosti, da fantku dodelijo spremljevalca, za kar pa je potreben čas. Z otrokovo mamo sta bila dogovorjena, da bo ta teden z dečkom doma, a je bil deček v ponedeljek v šoli. Zaradi tega so ostali starši po svoje otroke prišli predčasno in zagrozili, da svojih otrok ne bodo pripeljali v šolo, dokler bo deček tam.

Otrokova mama je ravnatelju zagotovila, da ga bo ta teden spremljala pri pouku, ob prvem deliktu pa ga bo vzela iz šole in se bo izobraževal doma. Ravnatelj je rekel, da bi bila to možna rešitev, a staršev ne more prisiliti v to, ker mora z otrokom nekdo biti doma.

Primer obravnavata tudi pristojni CSD in policija.

Preberite tudi: 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • mph 10:02 23.september 2016.

    @Leonor, se povsem strinjam, to je prva pomisel. Ampak v tem primeru rabi do pedopsihiatra, kjer pa vprašanje, če je bil, ker poskuša mama to "sama" reševat, očitno ne uspešno. No, potem je še za preverit ali je otrok žrtev ...prikaži več nasilja sam od enega ali obeh staršev oz. skrbnikov, ... itn itn.....Tako ali drugače, pa zaradi tega tudi OSTALI otroci v razredu ne smejo postat ŽRTVE, mar ne? Do nadaljnega do spremljevalca ali karkoli, če ga ni možno ugotovit in je v bistvu nevaren, po mojem nima v razredu kaj delat.

  • Zmago 08:31 23.september 2016.

    Enkrat je bilo menda po TV da je en froc bil tudi totalno nemogoč, pa so na koncu ugotovili, da je bil poln parazitov ?????

  • Leonor 06:22 23.september 2016.

    A ste pomislili, da mogoče, čisto mogoče, ni vse ok z njim? Fiziološko mislim. Fantek ma očitno težave. Potrebno bi bilo ugotoviti njihov izvor in ga odpraviti. Ali pa ga vsaj olajšati. Ne pa da se take stvari po medijih pišejo. Groza.