Slovenija
6820 ogledov

Našli planinčevo vozilo, njega nikjer

pogrešani planinec PU Kranj
Na območju Grintovca poteka iskalna akcija za pogrešanim 39-letnim planincem.

S PU Kranj so sporočili, da je v teku iskalna akcija pogrešanega 39-letnega Domna Lazarja z območja Dolenjske. "Nazadnje se je javil včeraj okoli 10. ure dopoldan, ko naj bi se nahajal med Zoisovo kočo na Kokrškem sedlu in Grintavcem na kamniški strani," so zapisali. Njegovo vozilo so našli v Kamniški Bistrici. 

Pogrešani naj bi bil opremljen z derezami, cepinom in rdečo čelado. Oblečen je v temno modro jakno. Policija prosi, da jih vsi, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem, obvestijo na številko 113 ali na anonimni telefon 080 1200. 

Iskalna akcija za pogrešanim se je začela že v petek okoli 19. ure. Aktivirani so bili pripradniki reševalnih postaj GRS Kamnik ter Kranj, ki so z obeh strani pregledali območje Grintovca. Okoli polnoči so zaradi zimskih razmer in sneženja iskanje prekinili. Iskalna akcija se nadaljuje že od zgodnjih jutranjih ur. Kot opozarjajo na PU Kranj, so razmere izredno zahtevne.

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 12:27 19.december 2020.

    Policaji ali mislite,da je odšel na Tromostovje in se izgubil ? Srečanja v gorah so ob taksnih razmerah in času minimalne .