Slovenija
5 ogledov

Nasveti za 27 tisočakov

Predsednik OKS je Janez Kocjančič, poleg Bednarika pa ima še dva podpredsednika Žurnal24 main
Podpredsednik Olimpijskega komiteja svetuje podjetju, ki je v lasti Olimpijskega komiteja.

Ljubljana. Podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Janez Bednarik služi s svetovanjem podjetju v lasti OKS, nas je opozoril naš vir. Trdi, da je OKS-Olimp, d. o. o., Bednariku 31. avgusta za svetovanje nakazal 27 tisoč evrov. Prejemnik sredstev je bil Inštitut šport dediščina, ki ga je Bednarik ustanovil aprila lani in takrat še ni imel prihodkov.

“Sodelujemo, ampak ...”
Glavni direktor OKS-Olimp Jožko Križan je potrdil, da jim Bednarikov zavod pomaga pri prijavah na razpise. "Sodelovali smo pri prijavah na štiri razpise. Tri prijave so bile uspešne, kar dokazuje pravilnost odločitve za poslovno sodelovanje, pri enem pa na izid še čakamo,“ je pojasnil direktor OKS-Olimp Jožko Križan. Dodal je še, da je skupna vrednost razpisov 3,3 milijona evrov. Na vprašanje o zaslužkih pa je dejal, da ni praksa, da bi jih razkrivali.

Bednarik je nakazilo, in sicer za tako imenovano večmesečno delo, potrdil. "Prijave na razpise zahtevajo ogromno znanja in dela,“ je dejal Bednarik. "Na enem od razpisov za evropska sredstva, kjer je OKS-Olimp uspel, enkrat ni bil izbran nihče, lani je bila izbrana fakulteta za šport, a je od razpisa odstopila, zato dve leti evropskih sredstev nismo izčrpali,“ je ponazoril. Na vprašanje, ali se mu ne zdi, da gre za klientelizem ali konflikt interesov, pa pravi: "Na razpis se je prijavila tudi koprska univerza. Do OKS bi bilo bolj pošteno, če bi pri prijavi pomagali njim in bi oni zmagali na razpisu.“ Dodaja še, da je bil pri vseh projektih uspeh pogoj za izplačilo. "Če razpisa ne bi dobili, ne bi dobili ničesar,“ je povedal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.