Slovenija
4920 ogledov

Nataša Pirc Musar zapela z Violeto Bulc

srečanje Pahor Pirc Musar
1/2
Saša Despot
Pa tako prijeten večer je bil …

"Kot prva predsednica vlade sem izredno vesela in ponosna na to, da smo v tem letu Slovenci dobili tudi prvo predsednico DZ in prvo predsednico Slovenije. Le s spoštovanjem in upoštevanjem obeh spolov in razlik med nami bomo ustvaril družbo, v kateri bomo imeli vsi enake možnosti," na na tviterju zapisala Alenka Bratušek in dodala oznako Ona ve. Srečale so se namreč na srečanju mreže Ona ve. 

Gre za mrežo slovenskih strokovnjakinj, ki ima cilj, da bodo strokovnjakinje bolj vidne in slišane. "V medijskih nastopih se kot gostje le v četrtini primerov pojavljajo ženske. Tri četrtine so rezervirane za moške," so zapisale na svoji spletni stran. "Mediji in osebe, ki nastopajo v njih, vplivajo na oblikovanje našega mnenja. Manj, kot bodo ženske zastopane v medijih, težje bomo dosegli spolno enakost," so prepričane. 

Nataša Pirc Musar, ki je zmagala na volitvah in bo 23. decembra od Boruta Pahorja prevela predsedovanje Sloveniji, je poobjavila tvit Alenke Bratušek in zapisala, da je bil "Prijeten večer v prijetni družbi."

"Lepo bi bilo, če bi bil projekt Ona Ve nepoliticen. Žal je le prikrito orodje politične opcije sredina levo (kot 8. marec). A gosti se potreba, ko bomo začeli aktivno delovati v dobro ljudi, naroda, skupnosti. Pozivam dame na položaju, da se prizadevajo za slednje," pa je objavo komentirala nekdanja komisarka Violeta Bulc.

Nataša Pirc Musar ji ni ostala dolžna. "Tole vam pa ni v čast. Vpišite se in delajte skupaj z nami v skupno dobro. Razočarana sem nad vami, da tudi vi govorite na pamet. Na dogodku vas ni bilo," je zapisala.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Naklonsky 12:21 11.december 2022.

    Ah, to je če poješ pa nimaš posluha. Folk pobegne.