Slovenija
29 ogledov

Nateg za 13 milijonov

Podjetje Remius ima sedež v ljubljanskem WTC. Žurnal24 main
Goljuf. V priporu je 42-letnik, ki je vlagateljem ostal dolžan 13 milijonov.

Eden od zaposlenih v podjetju Remius je potrdil, da je lastnik in direktor podjetja Marconi Nello v priporu. Po naših informacijah je prav on 42-letnik iz okolice Kočevja, ki ga je policija ovadila zaradi poslovnih goljufij. Več kot 400 vlagateljem je obljubljal visoke donose, ki naj bi jih ustvarjal z investiranjem v sistem valutnega trgovanja, imenovan forex (iz angleške besede Foreign Exchange - tuji denar).

 

Ovadili 17 ljudi

Kriminalisti. Končali so več preiskav kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete ter ovadili 17 fizičnih oseb in dva gospodarska subjekta, je povedal Božidar Južnik iz sektorja kriminalistične policije.

Vplačali 22 milijonov
Od leta 2006 je kot direktor in lastnik podjetja, ovadeno je tudi podjetje, sklepal posojilne in investicijske pogodbe z vlagatelji iz vse Slovenije. Štiristo vlagateljev je vplačalo več kot 22 milijonov evrov; zneski so bili od pet tisoč do 300 tisoč evrov. Obveznosti do vlagateljev je poravnaval iz novih vplačil.

Ko so v začetku leta nova vplačila usahnila, se je sistem porušil in ostal je dolžan 13 milijonov evrov. Obvestila o tem, da so izplačila prekinjena in da poteka preiskava, so tudi na spletni strani podjetja. Po njihovih pojasnilih naj bi bil sporen nejasen izvor kapitala njihovih vlagateljev.

S čim se družba ukvarja, s spletne strani ni razvidno, so pa imeli leta 2007 7.500 evrov kapitala, konec leta 2008 pa že 13 milijonov. In prav 13 milijonov v bilancah vodijo kot kratkoročna posojila. Komu, ni jasno. Če bodo Nellu na sodišču dokazali krivdo, ga čaka od enega do deset let zapora.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.