Slovenija
12 ogledov

Natočijo in odpeljejo

Opolnoči sta se podražila oba bencina, dizel in kurilno olje pa sta cenejša. (Fo Žurnal24 main
Po pogovoru s policisti se po navadi vrnejo in poravnajo račun.

Novogoriški policisti so zadnje čase obravnavali več primerov, ko so vozniki osebnih avtomobilov iz Italije na bencinskih servisih v bližini državne meje natočili gorivo in odpeljali, ne da bi plačali zanj. Najemnik bencinskega servisa OMV v Rožni Dolini je povedal, da ima na mesec le kakšna dva tovrstna primera, zato ju niti ne prijavi, na Petrolovem bencinskem servisu v neposredni bližini tamkajšnjega mejnega prehoda pa vsak mesec opazijo okrog pet takih primerov in vse prijavijo.

Niso plačali
Sreda
. Samo prejšnjo sredo dopoldne so na bencinskih servisih v bližini slovensko-italijanske meje trije italijanski in en švicarski državljan napolnili rezervoarje svojih vozil in odpeljali, ne da bi gorivo plačali.

Zaposleni na servisu so povedali, da gre večinoma za iste ljudi in da se število tatov goriva decembra nekoliko poveča. Na sedežu družbe v Ljubljani s tovrstno problematiko niso podrobno seznanjeni. V odgovorih na zastavljena vprašanja so zapisali le, da se na bencinskih servisih s tatvinami srečujejo zaradi samopostrežne prodaje goriva, na Goriškem in Primorskem pa naj bi bilo tega manj kot drugod.

Kamere vse vidijo

Če je podan predlog za pregon, policisti na podlagi registrske številke prek italijanskih varnostnih organov zaprosijo za pridobitev podatkov o voznikih prebeglih vozil, kolegi z druge strani meje pa z njimi opravijo pogovor. Tatovi se nato po navadi vrnejo na bencinski servis in poravnajo račun, v nasprotnem primeru pa je zoper pobegle voznike podana kazenska ovadba, grozita pa jim najmanj denarna kazen in zapor do enega leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.