Slovenija
35 ogledov

Navaja se na ustrezno hrano

null Žurnal24 main
Medvedka čaka navajanje na ustrezno hrano ter zdravstveni protokol s predpisanimi posegi in cepljenji.

Mladi medvedek, ki se je zadnje mesece nahajal pri družini Logar v Podvrhu, je od včeraj v zavetišču za divje živali na Muti. "Žival smo primerno nastanili, navajamo jo na ustrezno hrano," je povedal lastnik zavetišča Zlatko Golob. "Zdravstveni protokol, kar pomeni redosledje predpisanih posegov in cepljenj, bo potekal skozi naslednjih 14 dni do enega meseca."

Na vprašanje, ali bo vsaj toliko časa medvedek še pri njih, Golob ni znal odgovoriti. "Tu bo, dokler ministrstvo ne bo odločilo, kam ga bodo prepeljali," je povedal Golob. Kot ena od možnih lokacij se je včeraj neuradno omenjala Nizozemska, čeprav si Matevž Logar, ki je medvedka skrival pred inšpekcijo, želi, da bi ga prepeljali zavetišče v hrvaško Kuterevo, kjer naj bi bilo ogromno prostora za take živali.

Drama v Podvrhu
Pri Logarju v Podvrhu nad Poljansko dolino se je včeraj sicer odvijala prava drama. Najditelj medvedka Matevž Logar je ta teden prejel odločbo inšpektorata za okolje, da mora medvedka nemudoma oddati v zavetišče na Koroškem. Ker tega ni storil, ga je včeraj dopoldan v spremstvu policije, veterinarjev ter lastnika zavetišča obiskala glavna okoljska inšpektorica Aleksandra Velkavrh. Medvedka niso našli, ker ga je Logar skril, zato so odšli in se vrnili popoldan okoli četrte ure. Ob drugem prihodu so medvedka našli v okolici kmetije, ga zajeli ter odpeljali na Muto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.