Slovenija
27282 ogledov

Naval na bone: Kar 70 odstotkov jih je bilo unovčenih v tej trgovini

Novice: digitalni boni
1/8
Anže Petkovšek Unovčevanje digitalnih bonov v trgovini Big Bang BTC.
Zanimanje za digitalne bone je veliko, kar dokazujejo tudi podatki o tem, koliko jih je že bilo unovčenih.

Po podatkih Službe za digitalno preobrazbo (SDP) je bilo od 15. junija do 16. junija do 11. ure svoj bon unovčilo 5.885 posameznikov. Skupaj je bilo tako unovčenih 826.438,39 evra. 

Trenutno je do digitalnega bona upravičenih 219.852 posameznikov, saj osebe, stare 55 ali več postanejo upravičene do digitalnega bona šele po opravljenem izobraževanju. Izobraževanja se bodo začela izvajati šele septembra, saj je se razpis za izvajalce izobraževanj zaključi šele naslednji mesec. 

Za 219.852 upravičencev je bilo po podatkih SDP dodeljenih 32.977.800 evrov. 

Kar 70 odstotkov upravičencev je svoj bon izkoristilo v prodajalnah Big Bang. Če to pretvorimo v evre, vidimo, da so v Big Bangu upravičencem prodali za 499.545,86 evra izdelkov. Sledita podjetji Istyle trgovina in storitve ter Harvey Norman. 


Pričakovanja so se potrdila

Pričakovanja, ki so jih imeli v družbi Big Bang so se potrdila. "Učenci, dijaki in študentje so namreč digitalne bone izkoristili predvsem za nakup prenosnih, tabličnih in namiznih računalnikov ter zaslonov, slušalk z mikrofonom, spletnih kamer, tiskalnikov, skenerjev, digitalnih pametnih kartic, tipkovnic in mišk," pravijo. V vseh njihovih poslovalnicah so že prvi dan beležili povečano število kupcev, podobne razmere pa pričakujejo tudi v prihodnjih tednih. 

Na povečano pričakovanje so se dobro pripravili in z dobavitelji pripravili posebne ponudbe, obenem pa tudi povečali zaloge. "Težav s pomanjkanjem izdelkov zato nimamo, niti jih ne pričakujemo," pojasnjujejo. V poslovalnicah imajo posebne info točke, na katerih njihovi svetovalci pomagajo kupcem pri izpolnjevanju izjav za koriščenje digitalnih bonov. Napotke, koristne informacije in odgovore na ključna vprašanja so objavili tudi na spletni strani

digitalni boni | Avtor: Anže Petkovšek Unovčevanje digitalnih bonov v trgovini Big Bang BTC. Anže Petkovšek

Ker so proces unovčevanja digitalnih bonov digitalizirali, je unovčevanje v poslovalnicah potekalo preprosto in zelo hitro. "Nakup z digitalnim bonom smo omogočili tudi za spletne nakupe, pri katerih bo kupec po pregledu in unovčitvi digitalnega bona lahko morebitno razliko plačal s plačilom na transakcijski račun ali prek spletnega doplačila z drugimi plačilnimi sredstvi, ki jih omogočamo ob spletnih nakupih," opišejo proces spletnega nakupovanja z digitalnimi boni.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 36
  • jakec1575 12:21 17.junij 2022.

    Gre za direktno drzavno pomoc podjetjem, ki jih covid sploh ni prizadel. V eu so obrnili plosco. Od popolne prepovedi do tega kaosa danes

  • MK 12:09 17.junij 2022.

    SUPER UKREP. Dosega ciljno publiko. Naj mladi imajo kaj od tega. Naj imajo radi svojo Slovenijo. In seveda dokler kupujejo robo za digitalizacijo je super. Vsako leto bolj digitalizirani in konkurenčni v svetu. Bravo Nova Slovenija.

  • rd2dmk2 11:27 17.junij 2022.

    hm.. a vi veste kolk stane MCE potrdilo ? a veste kaj je to ?to je potrdilo, da obvladate delat z microsoftovimi produktni. delat, inštalirat, nastavljat itd. pa recimo kakšno 3D načrtovanje in programiranje cad-cam. in še kaj podobnega. to ...prikaži večto da znaš z word napisat opravičilo prfoksu dons ne pomeni nič. to se MORA učit v vsaki srednji šoli ,če ne že v zadnji triadi OŠ. znanje, ki ga mladina rabi da ko bo nastopila službo, pa se ne dobi s 150€.