Slovenija
57 ogledov

Naval na Pipistrel

Matevž lenarčič Saša Despot
Po objavi, da bodo v Pipistrelu v začetku letošnjega leta dodatno zaposlili 15 delavcev, so podjetje zasule prošnje za zaposlitev.

Ivo Boscarol je ob koncu lanskega leta, ko je njegovo podjetje tako v Sloveniji kot Italiji zabeležilo 15 milijonov evrov skupnih prihodkov, napovedal, da bodo v Sloveniji v prvem mesecu letošnjega leta dodatno zaposlili 15 ljudi, aprila pa naj bi zaposlili še do 20 ljudi za delo v novi proizvodni hali na goriškem letališču v Italji.

Po pričakovanjih so ajdovsko podjetje po objavi, da bo zaposlovalo, zasule prošnje; po pisanju Primorskih novic so že prejšjni teden vsak dan prejeli nekaj deset prošenj za zaposlitev, ki prihajajo z vseh koncev naše države. Samo za 15 delovnih mest naj bi do včeraj prejeli več kot 220 prošenj.

Najkasneje do konca januarja nameravajo pri priznanem proizvajalcu ultra lahkih letal, ki si v bodoče veliko obeta od rastočega trga letal na električni pogon, zaposliti proizvodnega pilota, tri osebe za končno montažo letal in dva delavca za pripravo in odpremo letal. Poleg omenjenih pa še človeka za pripravo dokumentacije in spremljanje dobav do končne lokacije, dva delavca za pripravo in vgradnjo elektroskopov, nekoga za pripravo in servis motorjev, zaposlenega v skladišču, oddelku kakovosti, vhodni kontroli materiala, nabavi in prodaji rezervnih delov.

Komentarjev 1