Slovenija
49 ogledov

"Navedbe so zlonamerne"

Na Občini Ajdovščina, ki jo vodi Marjan Poljšak, so vse navedbe Nsi označili kot Žurnal24 main
Razpis. NSi opozarja, da naj bi pri obnovi stadiona Občina Ajdovščina ravnala negospodarno.

"V občinskem odboru Nove Slovenije (NSi) smo prepričani, da je pri izvedbi postopkov za obnovo nogometnega stadiona Ajdovščina prišlo do kršenja temeljnih načel javnega naročanja ter s tem do negospodarnega ravnanja z občinskim proračunskim denarjem," je opozoril Dušan Mikuž, predsednik občinskega odbora NSi Ajdovščina.

Občini namreč očitajo, da naj bi v postopku oddaje naročila spremenila predmet naročila, da je ponudbo oddalo le eno podjetje (Primorje), da naj bi bil izvajalec obnove hkrati projektant, da naj bi bila ocenjena vrednost investicije v višini 1.055.676 evrov zelo podobna ceni edinega ponudnika v višini 1.045.239 evrov ter da pogajanj z edinim ponudnikom niso izvedli, kot je to določeno v razpisu.

O tem bomo obvestili Računsko sodišče RS in nadzorni odbor Občine Ajdovščina.
Dušan Mikuž

 

Netočno in neresnično

Na občini, ki jo vodi župan Marjan Poljšak, odgovarjajo, da so vse navedbe NSi zlonamerne, netočne in neresnične.

"Predmet naročila se v postopku oddaje naročila in trajanja javnega naročila ni spreminjal in je ostal popolnom isti," pravi Vili Durnik, tajnik občine. Na očitek o samo enem ponudniku pa odgovarja: "Drži, ni pa to nič narobe, saj je bilo naročilo javno in bi ponudbo lahko oddalo več ponudnikov."

Dodatni popust
Prav tako pravi, da idejnih projektov ni izdelalo Primorje in da so bila pogajanja z edinim ponudnikom izvedena na predpisan način, poleg tega pa je ponudnik na predlagano ceno dal dodatni popust.

"Ocenjena vrednost investicije je bila ponudnikom znana in so jo verjetno imeli v mislih že pri pripravi ponudb. To je stvar ponudnikov, investitor na to ne more vplivati," dodaja Durnik

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.