Slovenija
24 ogledov

Nazaj na kraj "zločina"

Aleksandar Todorović je slovenski javnosti znan predvsem kot zagrizen aktivist z Žurnal24 main
Predstavnika skupine izbrisanih Aleksandra Todorovića so v ponedeljek fizično napadli v enem od lokalov na Ptuju. Policisti so napadalca pridržali.

Todorović bo šel danes nazaj v lokal, kjer so ga v ponedeljek žalili in fizično napadli. "Ne bom izzival, nič ne bom rekel, ne bom pa se pustil ustrahovati," je dejal. To se je sicer zgodilo v lokalu, ki je blizu njegovega doma in ki ga je redno obiskoval. Ko je prišel v ponedeljek, pa je eden od gostov zahteval, naj gre ven, in ga nato začel zmerjati z besedami "srbski majmun", "ne bomo mi lačni, da bomo delali za vas" in podobnimi. Kot pravi, se mu nihče v lokalu, kjer jih je bilo okoli šest, ni postavil v bran, zato je, ko ga je napadalec udaril, poklical policijo. Po tistem ga je še enkrat pretepel, zato ima zdaj odrgnine na obrazu in ramenih, bolijo pa ga tudi rebra.

To je prvi napad, ki ga je prijavil, čeprav so mu vsaj že trikrat ali štirikrat verbalno grozili. "Do zdaj so bili le lajajoči psi, zdaj pa so dobili še mišice," je opisal. Zato se je odločil, da bo proti napadalcu vložil odškodninsko tožbo. "Ker me je napadel, bo moral državi plačati tistih tisoč evrov, kolikor mu jih je napisala policija. Kdo bo pa meni plačal očala, ki jih je zlomil?"

Policisti so napadalca pridržali

Na Policijski postaji Ptuj so potrdili, da so v ponedeljek obravnavali kršitev javnega reda in miru v enem od ptujskih gostinskih lokalov. "Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog, ker je fizično napadel eno osebo, ker se je žaljivo vedel do policistov, ki so intervenirali, in ker ni upošteval zakonitih ukrepov in ukazov policistov. Ker kršitve ni prenehal, so ga policisti na podlagi določil zakona o prekrških pridržali," je sporočil Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave Maribor. Dodal je, da je policija v zvezi s to kršitvijo v začetku tedna prejela tudi ustno kazensko ovadbo. To policisti še preverjajo in zbirajo dodatna obvestila, "ali so podani razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje".

"Žal mi je, a so zanje volili"

Glede včerajšnje odločitve vlade, ki je sprejela zakon o odškodninski shemi za izbrisane, Todorović pravi, da je to njihov zakon, ki v Evropi ne bo preživel. Spomnimo, zakon predvideva, da bodo upravičenci dobili po 40 evrov na mesec izbrisa, če se s tem ne bodo strinjali, pa bodo lahko tožili državo, a bodo lahko dobil največ dvainpolkrat višjo odškodnino od predvidenega pavšala; upravičencev bo po predvidevanjih vlade okoli deset tisoč. Izbrisani menijo, da je predlog žaljiv, zato bodo pravico še naprej iskali na Evropskem sodišču za človekove pravice. "Žal mi je, da se bo to morali zgoditi v škodo davkoplačevalcem, ampak so sami volili te ljudi, ki so odgovorni za te krivice," je zaključil Todorović.

Komentarjev 22
  • Nadi 22:52 30.september 2013.

    jutr boš šel pa k čefurju na burek, razmisli mal kaj čvekaš

  • Nadi 22:50 30.september 2013.

    a se zavedaš da je med izbrisanii kar precej čistokrvnih slovencev, ja kam bi pa njih izgnal??

  • 1111 22:42 26.julij 2013.

    ...pri vseh, ki je prišlo, do nesporazuma (imam tudi jaz nekaj takih sosedov in znancev) so takoj šli na UE in zadevo urejali brez kaj dosti komplicirat, nekateri niso niti vedeli da imajo na koncu Ć in ne Č......tisti, ...prikaži več ki so hoteli bit samosvoji in ponosni na svoje korenine so sedaj izbrisani in želijo na ta račun zaslužit penzion...imam kar nekaj takih mandeljcov okoli sebe...ne bo šlo in upam, da tukaj država ne bo popustila !!