Slovenija
4 ogledov

Ne gre za kršitev volilnega molka ali zavajanje

Kako glasujete Žurnal24 main
Inšpektorat notranjega ministrstva ocenjuje, da v primeru plakata Državne volilne komisije ne gre za kršitev volilnega molka oz. zavajanje s strani DVK.

"S pisalom na plakatih 'Kako glasujete' so zgolj slikovno ponazorili postopek glasovanja, iz pregleda fotografije pa tudi ni razvidna vsebina referendumskega vprašanja oz. odgovor 'za' ali 'proti'," je pojasnila Irena Likar z notranjega ministrstva.

Peticija za razveljavitev referenduma

Na spletni strani peticija.com se je namreč pojavila peticija z naslovom Za razveljavitev referenduma, ki jo predlagatelj utemeljuje z "zavajajočim" plakatom, ki je visel na voliščih. Plakat naj bi s svinčnikom v četrti točki volivcu sugeriral, naj obkroži proti in tako onemogočil neodvisno glasovanje, a inšpektorat, kot rečeno, nepravilnosti ni ugotovil.  

Prikaz postopka glasovanja

NA DVK so že včeraj potrdili, da so takšni plakati res viseli na voliščih, a le z namenom prikaza postopka glasovanja v šestih korakih. Slika pod četrto točko, ki jo je oblikovalec uporabil za prikaz glasovanja, pa je popolnoma neodvisna slika, ki s tokratnim referendumom nima nič skupnega.

PREBERITE ŠE: Nekdo, ki je izgubil, išče dlako v jeziku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.