Slovenija
66 ogledov

Ne iz Ljubljane, iz Izole smrdi

"Pisno in po telefonu smo povedali, da gradnja na teh parcelah ni mogoča," pravi Žurnal24 main
V Ljubljani obtožujejo izdajatelja gradbenega dovoljenja za gradnjo turistične kmetije Bužekljan.
 
 

Občina ima v tem primeru zvezane roke.

Podžupan Izole in nekdanji gradbeni inšpektor Bojan Zadel

 
"Pristojni organ pri izdaji gradbenega dovoljenja za kmetijo Bužekijan ni upošteval vseh dejstev, ki so pomembna za to odločitev," ugotavlja direktor državnega zavoda za varstvo kulturne dediščine Robert Peskar. Preučil je dokumentacijo, ki jo je zahteval od piranske enote zavoda glede gradnje te turistične kmetije nad strunjansko dolino.

Dvakratni ne za gradbeno dovoljenje
"Konec julija 2006 je Božidar Guštin, odgovorni konservator za to področje, v kulturnovarstvenih pogojih jasno in nedvoumno zapisal, da gradnja na teh parcelah ni mogoča. O tem je obvestil tako investitorja kot izolsko upravno enoto in občino," razlaga Peskar. Glede zamude, ki naj bi bila usodna za izdajo gradbenega dovoljenja, pa pravi: "Negativno mnenje je bilo res izdano en dan pozneje od zakonsko predvidenega roka – razlog za to je bila smrt najožjega člana uradne osebe pri zavodu –, a to, da soglasja zavod za varstvo kulturne dediščine ne bo izdal, je bilo po telefonu sporočeno uradni osebi pristojnega organa za izdajo gradbenega dovoljenja," poudarja.

Občina ne more nič
"Občina ima, potem ko je Breda Pečan dovolila kmetijo zunaj naselja, v tem primeru zvezane roke," pravi izolski podžupan Bojan Zadel. Po mnenju poznavalcev pa lahko obnovo postopka izdaje gradbenega dovoljenja na osnovi svojih ugotovitev sproži prav prvi državni uradnik za varstvo kulturne dediščine.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.