Slovenija
6471 ogledov

Ne kaže na lepo vreme: Vdori hladnega zraka, meja sneženja se bo spustila

Aprilsko vreme
Čaka nas nestabilno in hladnejše vreme, tudi meja sneženja se bo spet spustila.

Pri vremenskem portalu Ciklon.si, kjer objavljajo srednjeročno vremensko napoved pišejo, so nekaj dni nazaj pisali, da je po 15. aprilu videti prve zametke subtropskega anticiklona, ki bi lahko prinesel prvi vonj po poletju. A kot kaže ne bo nič s tem. Čaka nas nestabilno in hladnejše vreme.

"Tisto o subtropskem anticiklonu nad Evropo ob koncu druge dekade se očitno ne bo uresničilo, čeprav je do včeraj kazalo tako," pišejo pri Ciklon.si. "Srednjeročni izračun ponuja pretežno negativne anomalije nad Sredozemljem in pomik anticiklona iznad Skandinavije proti severnemu delu Atlantika."

Vreme bo v naslednjem tednu precej nepredvidljivo, največ padavin lahko pričakujemo v sredo in četrtek, v petek pa se bo po napovedih portala s severa spustila nova dolina s hladnejšim zrakom, zaradi česar bi se lahko tudi meja sneženja ob morebitnih padavinah spustila tudi pod 1000 metri nadmorske višine.

V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. "Ponekod bo pihal severovzhodni veter, najvišje temperature bodo med 12  in 19 stopinjami Celzija," napovedujejo pri Ciklon.si.

V torek bo pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami, ki pa jih bo manj kot v ponedeljek. "Pihal bo severovzhodni veter, ki bo najbolj izrazit v Prekmurju, najvišje temperature bodo med 14 in 19 stopinjami Celzija," napovedujejo pri vremenskem portalu.

V sredo bo večinoma oblačno, dež bo od juga predvidoma dopoldne zajel večji del Slovenije, pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. "Najvišje temperature bodo med 11 in 16 stopinjami Celzija," pravijo pri Ciklon.si.

V četrtek se bo nadaljevalo oblačno vreme s krajevnimi padavinami. "Še hladneje bo," še napovedujejo pri Ciklon.si. "Pihal bo vzhodni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja, meja sneženja se bo spustila na okoli 1400 metrov, najvišje temperature bodo med 7 in 13 stopinjami Celzija."

vreme dež dežnik Vreme Slovenija Vreme: Kdaj brez dežnika v službo?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Verostenna
    Verostenna 01:27 08.april 2019.

    Želiš pronaći ženu za jednu noć? Dobrodošli na > > > www.3xDate.top ******************************************************************************************************************** Ne slaže se s djevojkama? Da, svi ljudi vole velike stvari i duge akcije. Pokušajte > > > www.XXmacho.Com

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 17:57 07.april 2019.

    Evo... se že pozna, k so protestiral proti globalnemu segrevanju... Šalo na stran. :P Ali bomo imeli spet pozebo? Zemlja vedno bolj drsi v malo ledeno dobo, ljudje bomo lačni. Po vsej verjetnosti si oni idioti, ki zahtevajo razogljičenje Slovenije, ...prikaži več tako zelo tega želijo.