Slovenija
20 ogledov

“Ne komentiram!”

Odvetnik Franci Matoz, ki je prevzel zastopanje Stanislava Megliča (pred štirimi Žurnal24 main
Odvetnik Franci Matoz je umaknil svojo osem tisoč evrov težko tožbo proti Barbari Verdnik.

“Ne komentiram,” se glasi odgovor odvetnika Francija Matoza, zakaj je v ponedeljek zjutraj umaknil svojo osem tisoč evrov težko tožbo proti Barbari Verdnik – tik preden bi o domnevni novinarkini razžalitvi Matoza morali presojati na piranskem sodišču. S tožbo, vloženo avgusta lani, je Matoz zahteval zadoščenje, ker naj bi Verdnikova z novinarskim pisanjem za različne medije posegla v njegove osebnostne pravice in mu zadala duševne bolečine z blatenjem njegove časti in dobrega imena.

Duševne bolečine
“Umik tožbe je povsem razumljiv, saj ni temeljila na dejstvih. S številnimi pripravljalnimi vlogami se je oddaljeval od vsebine tožbe. Tako je bil v tožbi in prvih vlogah javna oseba, eden od najvplivnejših pravnikov, znan odvetnik, za katerega je javno mnenje izjemno pomembno. Septembra pa je zapisal, da tožnik ni javna oseba,” pravi Verdnikova.

Matoz naj bi s tožbo sicer dokazoval, da ni izkoristil zmote ali boječnosti nasprotne stranke, da bi dosegel neupravičen uspeh za svojo stranko, in da ni res, da ne spoštuje etičnih načel resnice, humanosti ter človekovega dostojanstva. “Tožnik se je počutil ponižanega, izpostavljen je bil neprijetnim vprašanjem,” naj bi sodišču pisal Matozov partner odvetnik Franc Rojko, ki naj bi mu Matoz večkrat opisoval duševne bolečine in prizadetost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.