Slovenija
10 ogledov

Ne more reči, da so kaj bližje koaliciji

Gregor Virant
1/8
Anže Petkovšek
Lista Gregorja Viranta želi videti osnutek koalicijske pogodbe.

Gregor Virant je po sestanku z Zoranom Jankovićem dejal, da ne more reči, da so kakorkoli bližje koaliciji. Radi bi videli osnutke koalicijske pogodbe, za katero so slišali, da menda obstaja.

Virant osnutek koalicijske pogodbe želi oziroma pričakuje že danes ali jutri. Meni, da se Jankoviću zdi, da imajo zelo podobne programe, a je prepričan, da ni čisto tako.

Za začetek začasni predsednik državnega zbora

Glede predsednika državnega zbora pravi, da bi bilo lažje odločati o njem, če bi imeli vsaj konture koalicijske pogodbe. Menijo, da bi bilo najbolje, da se začasno, do koalicijske pogodbe, za predsednika državnega zbora postavi na primer najstarejšega poslanca.

Po mnenju liste Gregorja Viranta je najpomembneje, da jutri ustanovna seja državnega zbora steče. Pred sestankom s Pozitivno Slovenijo je dejal, da se o funkciji, kot je vodenje državnega zbora, pogovarja prezgodaj. O tem, ali bodo tudi sami imeli kandidata za ta položaj, bodo odločili jutri zjutraj.

Če bodo soglašali sindikati

S Pozitivno Slovenijo so se pogovarjali tudi o interventnem zakonu. V Virantovi listi ga bodo podprli, če se bodo z njim strinjali sindikati javnega sektorja.

Brez Šušteršiča nikamor

Povedal je še, da brez Janeza Šušteršiča ne gredo v koalicijo, vidijo pa ga kot ministra za finance.
Kot smo pisali včeraj, pa naj najtrši oreh med listama očitno ne bi bil več program, temveč osebno razmerje med Zoranom Jankovićem in Janezom Šušteršičem. Kot je znano, je prvi slednjemu očital aktivno taščo v ljubljanski civilni iniciativi Tržnice ne damo, drugi pa mu tega ne odpusti in želi poskrbeti za nadzor finančnega poslovanja Jankovićeve vlade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.