Slovenija
47 ogledov

"Ne morejo me odstaviti"

slovenija 09.05.13. Marko Jesensek, dekan Filozofske fakultete Maribor, foto: ni Nino Verdnik
Nezaupnica. Akademski zbor si ne želi več mariborskega dekana Jesenška.

"Imamo statut, ki se ga je treba držati. Ta določa, da akademski zbor ne more odstaviti dekana, ampak lahko le poda svoje mnenje," je pojasnil Marko Jesenšek, dekan Filozofske fakultete Univerze v Mariboru, ki mu je akademski zbor fakultete izglasoval prepričljivo nezaupnico.

Možen vršilec dolžnosti

Akademski zbor, ki ga vodi Marina Tavčar Krajnc, dekanu očita nepravilnosti ter netransparentnost. Glede na slabo finančno kondicijo fakultete, so mnogi zaposleni prepričani, da je Jesenšek prepozno sprejel določene ukrepe, zdaj pa "trpijo vsi". Očitajo mu tudi neustrezno vodenje senata, nedopustno vpletanje v habilitacijske postopke akademskega osebja ter med drugim tudi neustrezno kadrovsko politiko v strokovnih službah in na oddelkih.

Upošteval bo mnenje zbora

Danijel Rebolj, rektor Univerze v Mariboru, je včeraj ob robu seje senata pojasnil, da bo upošteval mnenje akademskega zbora. Kako bo postopal, bo še razmislil, je dodal. Med možnostmi rektor omenja tudi možnost imenovanja vršilca dolžnosti dekana fakultete. Rebolj pa je napovedal tudi revizijo poslovanja fakultete.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.