Slovenija
14 ogledov

Ne na "invalida" ali postajališče!

Žurnal24 main
Mariborski možje postave prejšnji teden oglobili 68 voznikov, ki so parkirali na parkirišča, označena za invalide.

Policisti Policijske postaje Maribor in mariborski mestni redarji so prejšnji teden poostreno nadzirali parkirišča v mestu, zlasti nepravilno parkiranje vozil na avtobusnih postajališčih in parkirnih mestih, rezerviranih za invalide.

68-tim voznikom so izdali plačilne naloge, ker so parkirali na avtobusnih postajališčih, 24-tim pa zaradi nepravilnega parkiranja vozil na parkirnih mestih za invalide.

Nepravilno parkiranje na avtobusnem postajališču "stane“ 40 evrov, na prostoru, namenjenem parkiranju invalidov, pa 80 evrov. V obeh primerih je kazen polovična, če se plača v osmih dneh.

Invalidi akcijo pozdravljajo
"Invalidi na mariborskem imamo velike težave s parkirišči, takšno akcijo pozdravljamo,“ pravi predsednik Društva invalidov Maribor Slavko Zakeršnik. "V razpravah, ki tečejo ob projektu invalidom prijazna občina, smo že večkrat izpostavili to problematiko in veseli nas, da se odgovorni odzivajo na naše klice v sili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.