Slovenija
29 ogledov

"Ne osredotočajmo se samo nase"

V dobrih 19 letih svojega delovanja so v LK Ljubljana zbrali in podelili finančn Žurnal24 main
12. april je svetovni dan lionizma. Ob tem je predsednica Lions kluba Ljubljana Darinka Pavlič sporočila, naj se Slovenci ne osredotočamo samo nase.

Ob svetovnem dnevu lionizma slednji v Sloveniji praznuje 20-letnico obstoja. Zveza Lions klubov Slovenije je v petek slavila tudi zaradi ustanovitve novega Lions kluba pri nas, in sicer Lions kluba Brnik, ki je že 53. Lions klub v Sloveniji. V soboto je Zveza Lions klubov organizirala dobrodelni koncert v ljubljanskih Križankah. Izkupiček od koncerta bo namenjen štipendijam otrok iz socialno ogroženih družin, Parku slepih in slabovidnih v Celju, programu School in the Box ter fundaciji ITF.

"Slovenci ne bodimo osredotočeni samo nase. Odprimo se in poglejmo v svet. Vidimo lahko stvari in se nanje odzivajmo," je ob svetovnem dnevu lionizma sporočila Darinka Pavlič Kamien, predsednica Lions kluba Ljubljana.

Med Lionsi so tudi nekdanji zdravstveni minister Borut Miklavčič, poslanec DeSUS-a Vasja Klavora, glasbenik Zoran Predin, odvetnica Tjaša Andree Prosenc, novinarka Vida Petrovčič, Viki Grošelj in drugi.

Znano je, da so med lionisti tudi nekateri znani Slovenci, toda predsednica Lions kluba Ljubljana njihovih imen ni želela izpostavljati. "Vsi tisti, ki so člani, se držijo nekih vrednot, ki so povezane s tem, da smo pripravljeni v svojem prostem času nekaj narediti za druge. Pri tem pa politična orientacija ali pozicija v službi ostaja v drugem planu," je povedala. "Nekateri lahko zaradi svojih organizacijskih sposobnosti zelo veliko naredijo, drugi pa prispevajo denar. Treba pa je ceniti oboje," je še dodala.

Prvi v Sloveniji in takratni Jugoslaviji je bil 18. maja 1990 ustanovljen Lions klub Ljubljana, ustanovil pa ga je tedanji generalni konzul v Celovcu in do nedavnega minister za zdravje v vladi Boruta Pahorja Borut Miklavčič.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.