Slovenija
40 ogledov

"Ne prenesem ultimata"

Anton Planinc, ki je že šest let v pokoju, pravi, da se s politiko ukvarja za ho Žurnal24 main
DeSUS. Imenovanje podžupanje ne more biti pogojevano z županovim ultimatom.
Sklep DeSUS
Soglasen. “Ne strinjamo se s kandidaturo naše občinske svetnice za podžupanjo, če je ta pogojena z ultimatom župana, da za predsednika KS Krško ne sme kandidirati predsednik OO DeSUS Krško Anton Planinc,” so sklenili na izredni seji stranke.

“Župan je postavil ultimat, da bo Jožica Mikulanc imenovana za podžupanjo, če jaz ne bom kandidiral za predsednika Krajevne skupnosti (KS) Krško,” je za Žurnal24 povedal Anton Planinc, predsednik krškega odbora DeSUS, katerega članica je tudi Mikulančeva.

To naj bi mu po pogovoru z županom Francem Bogovičem povedala Mikulančeva, ki je bila pred kratkim izvoljena za predsednico KS, a ta funkcija ni združljiva s podžupansko funkcijo. “Meni ne bo nihče postavljal ultimata, saj se sam nisem rinil, da kandidiram za predsednika KS Krško – k temu me je nagovarjala Mikulančeva,” je razočaran Planinc. Če bo postala podžupanja, je pripravljen kandidirati, ne pristaja pa na to, da bi bil podpredsednik. Župan bi na čelu največje KS sicer rad videl Marijo Stopinšek.

DeSUS je kot velika družina, zato bi mi bilo žal, če bi se pojavile razprtije.
Jožica Mikulanc, DeSUS

Hudo ji je
“Ko mi je župan rekel, da me bo imenoval za podžupanjo, sem Planincu predlagala, naj kandidira za predsednika KS,” je za Žurnal24 navedbe Planinca potrdila Mikulančeva. “To sem rekla in tega ne morem zdaj kar požreti, zato sem to povedala tudi županu,” je dodala. “Župan je rekel, da je težko sodeloval s Planincem, zato sem Bogoviča poklicala in mu rekla, da funkcije ne morem sprejeti,” je sklenila Mikulančeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.