Slovenija
128 ogledov

"Ne razumem, zakaj naj bi Lipa ostala zaprta?"

Lipa, diskoteka spletna stran diskoteke
Na spletu so sprožili peticijo proti odprtju diskoteke Lipa, kjer so 23. decembra 2005 umrla tri mlada dekleta.

"Klub Lipa naj ostane zaprt. Ne strinjam se s ponovnim odprtjem Kluba Lipa, zato s podpisom podpiram Peticijo proti odobritvi podaljšanega obratovalnega časa Kluba Lipa v Spodnjih Pirničah," je zapisano ob formularju za oddajo podpisa, ki ga je do 11. ure izpolnilo 78 ljudi, večinoma iz Ljubljane in bližnje okolice.

Kot je znano, se je na strani diskoteke pred kratkim pojavil utripajoč napis LIPA CLUB COME BACK JUNIJ 2013. Ali se bo to res zgodilo, je odvisno od občine, ki izdaja dovoljenje za obratovanje. Ta je obljubila, da bodo razpisali ustno obravnavo, po kateri se bodo odločili, ali bodo izdali dovoljenje za obratovanje lokala ali ne. "Zagotovo bomo odločitev zelo pretehtali. Vprašali bomo tudi krajevno skupnost in upamo, da se bodo sosedje lokala odzvali. V primeru ustne obravnave se namreč izda javno naznanilo, kjer vsak, ki ima interes, pove svoje mnenje," so nam sredi maja povedali na občini. Ustne obravnave še ni bilo. Po vsej verjetnosti bo konec prihodnjega tedna. Šele pretekli teden so namreč prejeli dopolnjeno vlogo za dovolitev obratovanja v podaljšanem obratovalnem času.

Tragedija ni pozabljena

Na ustni obravnavi se bo občina seznanila z mnenjem krajevne skupnosti. Po vsej verjetnosti tamkajšnji občani ideji niso naklonjeni. Na to lahko sklepamo iz komentarjev, ki so se pojavili pri peticiji. "Sem mlada še, stara niti 20 let ampak nekako že sedaj ne morem spregledati dejanja, ki se je vse dotaknil in nihče ni pozabil, kaj se je zgodilo. Torej nikakor nisem, da se to ponovi oziroma sploh da Lipa začne ponovno delovati," je zapisala ena od komentatork, nekdo drug pa je dodal: "Taka tragedija se ne sme ponoviti, dokler se ne ujame človeka, ki je bil že sprva odgovoren za preteklo dejanje."

Poleg tragedije pa imajo nekateri pomisleke tudi zaradi hrupa, ki bi ga odprtje diskoteke povzročilo. "Vendar sem jaz proti iz razloga, ker odgovorna oseba ignorira smrt treh deklet z izogibanjem roki pravice. Že res da se tragedija lahko zgodi povsod, vendar odgovorni naj nosi posledice. To je glavni razlog. So pa še nekateri ostali, manjši razlogi. Moj dragi prihaja iz Pirnič. Njihova hiša je od Lipe oddaljena cca. 200 m. Ne bi verjela, če se ne bi prepričala na lastne oči/ušesa. Ponoči se ne da spati. Glasba je tako glasna, da se tresejo šipe na oknih kot ob potresu., da ne govorim o pijani mulariji /.../“.

"Ne razumem, zakaj naj bi Lipa ostala zaprta? Saj ni lokacija sedaj "prekleta" zaradi nesrečnega dogodka izpred let. Če se varnost uredi, če bo odobren nadzor nad varnostniki (ki so bili na prvem mestu krivi skupaj z odgovorno osebo, ker niso posredovali ob množičnem potiskanju med sabo in gneči), potem ne vidim razloga zakaj klub ne bi spet obratoval?" pa se je v komentarju pod peticijo razpisal Škofjeločan.

Komentarjev 14
  • širhakl 15:08 31.maj 2013.

    Ja,posledica pijane in bogve kaj še,mularije od zadaj.

  • Oxxo 14:51 31.maj 2013.

    Je odgovarjal kdo, ki ni ukrepal na pritožbe? Občinski uradniki, inšpektorji?

  • Žurnalček 14:39 31.maj 2013.

    Smrkavc , svojo pamet šibaj svojim v glavo podhranjenim frendom !