Slovenija
33735 ogledov

Ne sme hoditi v službo, dobiva pa direktorsko plačo

Jože Dežman Mediaspeed
"Odločbe o odpustu še nimam, le odredbo o neprihajanju na delo. Torej ne smem delati, prejemam pa direktorsko plačo," je sporočil Jože Dežman.

Dežman je bil direktor Muzeja novejše zgodovine, po ustanovitvi Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije, ki je nastal z združitvijo Muzeja novejše zgodovine in Muzeja slovenske osamosvojitve, pa njegove funkcije ni več. Zdaj je dobil odredbo, da ne hodi v službo, saj po veljavni pogodbi dela ne more več opravljati. Dokler zadeve ne uredijo, mu bo pripadalo stoodstotno nadomestilo plače brez nadomestila za malico in prevoz.

"Postopanje z mano sodi kategorijo izbrisa. Ne prejemam nobenih muzejskih obvestil, nisem vabljen na noben sestanek, vzeta mi je bila volilna pravica itd. Zaradi nezakonitega sprejemanja sistematizacije sem vložil prijavo na Inšpektorat za delo. Bojim se, da bodo v programu za leto 2023 cenzurirali razstavo o odkritju 3450 umorjenih v breznu pod Macesnovo gorico," je še sporočil Dežman.

Tekom današnjega dne je prišlo do novega razvoja dogodkov. "Danes mi je bila po posebni kurirki vročena Redna odpoved pogodbe o zaposlitvi iz razloga nesposobnosti," je sporočil Dežman. "Upam, da bodo tudi moja druga opozorila glede tratenja časa, denarja in talentov v MuZXXI spodbudila odgovorne za uničevanje MNZS in MSO k vrnitvi iz svetle prihodnosti v sedanjost in preteklost," je še dodal v današnjem sporočilu.

Neuradno smo izvedeli, da se Dežman ne namerava vrniti v Gorenjski muzej. Po podatkih z Wikipedie bo septembra dopolnil 68 let in zelo verjetno izpolnjuje tudi pogoje za upokojitev. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 168
  • Avatar MK_I_M_BACK
    MK_I_M_BACK 10:07 31.marec 2023.

    NE POZABIT, DA JE BIL KLAVEC TITO KLJUČAVNIČAR PA JE IMENOVAL TAKE NESTROKOVNE BEBCE ZA DIREKTORJE VELIKIH FIRM. ZATO JE PA ŠLO VSE V KURAC!!!!!!

  • jezero 07:16 29.marec 2023.

    Tujerodna RKC v Sloveniji je ob zastopanju svojih interesov podpirala narodno izdajstvo domobrancev! Brez nje domdbranstva, narodnega izdajstva, ne bi bilo. Toliko, da osvežimo spomin.

  • Kmodri 19:39 28.marec 2023.

    S(D)S podrepnik!