Slovenija
38 ogledov

Ne uporabljajte traka za dudo, ker je nevaren

Nevaren trak za dudo ZPS
Trak za dudo je nevaren, saj je vrvica predolga in se lahko med lesene kroglice ujame prstek. Ravno tako ob padcu nastanejo majhni delci, ki jih lahko otroci zaužijejo ali se z njimi celo zadušijo.

Zveza potrošnikov Slovenije je odpoklicala Babylove trak za dudo z lesenimi kroglicami.

Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije je v okviru rednega inšpekcijskega nadzora držal za dudo odvzel več vzorcev, da bi preveril njihovo skladnost s predpisi. Izdelki so bili analizirani v laboratorijih Zavoda za zdravstveno varstvo Maribor, in sicer na mehanske lastnosti in ustreznost označevanja.

Lahko se ujame prstek ali pride do zadušitve

"Opravljene analize traku za dudo z lesenimi kroglicami blagovne znamke Babylove so pokazale, da je dolžina izpostavljenega dela vrvice, ki medsebojno povezuje kroglice, predolga, kar lahko povzroči nevarnost ujetja prstka. Poleg tega so analize pokazale, da po preskusu padca lesenih kroglic nastanejo majhni delci in je priponka premajhna, oboje pa predstavlja nevarnost zadušitve. Vzorec je bil ocenjen kot neskladen z Zakonom o splošni varnosti proizvodov," so razlog za odpoklic pojasnili na Zvezi potrošnikov Slovenije.

Trak za dudo je bilo mogoče kupiti v trgovinah DM Drogeriemarkt, na ZPS pa svetujejo, da izdelek takoj prenehajte uporabljati. Lahko ga vrnete v trgovino, upravičeni pa ste tudi do povrnitve kupnine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.