Slovenija
5 ogledov

“Ne vem, kaj dajo v pisker”

Iz vodstva TVM so se odzvali, da ne razumejo, zakaj želi SketiTam stavko. Na ses Žurnal24 main
Skei. Kritični do Pavčka ter vodstev v TVM, Karoserijah in Cimosu.

“Zdenko Pavček se je ta teden pojavil v Tovarni vozil Maribor (TVM) za deset minut. Takrat je bil napovedan sestanek ob 14. uri, on pa se je v tovarni prikazal ob 12. Odpredaval je svoje in odšel. Brez dogovora. Po izjavah, ki jih daje v medijih, lahko rečemo, da je lažnivi kljukec. Delavci so še vedno brez plač za december in januar. Za nekoga, ki že dva meseca nima prihodkov, res ne vem, kaj sploh še lahko da v pisker,” je pojasnil Drago Gajzer, ki se predstavlja kot član sindikata Skei Tam.

Vrenja na vidiku
Kar 177 delavcev v TVM, od katerih jih je več kot pol na čakanju, je namreč že dva meseca brez prihodkov. Še vedno pa niso dobili izplačanega lanskega regresa za letni dopust. Gajzer je pojasnil, da vodstvu podjetja ne zaupa več, in predlaga, naj raje razmislijo o stečaju podjetja, namesto da trosijo lažne obljube. Poudaril je, da je kritično tudi v tovarni Karoserije, kjer prav tako še niso prejeli lanskega regresa za letni dopust, vodstvo pa jim je samovoljno za deset odstotkov znižalo plače.

Tudi v Cimosu, kjer je zaposlenih 600 ljudi, sindikalisti napovedujejo vrenje, če se ne bodo z vodstvom podjetja dogovorili, da se, kot predpisuje kolektivna pogodba, vse plače zvišajo za pet odstotkov, ne samo tiste najnižje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.