Slovenija
9439 ogledov

Že prve nevihte z nalivi. V teh krajih pričakujte veter in točo!

Radarska slika padavin Arso
Še lahko pričakujemo nevihte z nalivi, sunki vetra in točo.

"Zaenkrat se plohe in nevihte pojavljajo pretežno v zahodni polovici Slovenije, predvsem na območju Dinarske pregrade," so okoli 17.30 zapisali pri vremenskem portalu Neurje.si. "Nekoliko močnejše nevihte nastajajo na območju Idrije. Nevihte tam spremljajo dolgotrajnejši močnejši nalivi zaradi katerih je možen lokalen porast hudourniških vodotokov."

V prihodnjih urah se bodo plohe in nevihte po napovedih Neurje.si pojavljale tudi drugje. "Kakšna močnejša nevihta z nalivi, sunki vetra in manjšo točo je možna predvsem na severovzhodu Slovenije," pišejo pri Neurje.si.

Agencija za okolje za zvečer napoveduje plohe in nevihte, ponoči pa se bo nevihtno dogajanje prehodno nekoliko umirilo. "Zjutraj se verjetnost za plohe in nevihte spet poveča, predvsem na obali je možna kakšna močnejša nevihta," pišejo pri Arsu. "Jutranje temperature bodo od 11 do 16, ob morju okoli 18 stopinj Celzija."

V soboto bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo, nastale bodo posamezne plohe in nevihte, ki bodo bolj verjetne na jugu in vzhodu. "Jutranje temperature bodo od 11 do 16, ob morju okoli 18, najvišje dnevne od 21 do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija," pišejo pri Arsu.

V nedeljo bo sprva sončno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo, ponekod pretežno oblačno, nastalo bo nekaj ploh in neviht. "V ponedeljek in torek bo sončno, popoldne lahko nastane kakšna ploha," še napovedujejo pri Arsu.

Radarska slika padavin | Avtor: Arso Arso

"Nad severnim Sredozemljem je šibko območje visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "V višinah priteka k nam od severozahoda nekoliko hladnejši in občasno bolj vlažen zrak."

Od 16. do 21. julija 2019

Nad večjim delom Evrope bo pri tleh šibko območje visokega zračnega tlaka. "Višinska dolina hladnega zraka bo iznad severne Evrope in severnega Atlantika segala nad JV Evropo, nad zahodno Evropo in Sredozemljem pa kaže na krepitev višinskega grebena oz. visokega zračnega tlaka," pišejo pri Arsu. "Naši kraji bodo vmes, nad nami bodo prevladovali severni in zahodni višinski vetrovi, zračna masa pa bo občasno nestabilna."

V torek je verjetnost za plohe in nevihte majhna, nato pa se v sredo in četrtek v popoldanskem času precej poveča. "Od petka do prihodnje nedelje, kaže spet na bolj stabilno vreme z več sonca, temperature naj bi šle postopno navzgor," še napovedujejo pri Arsu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.