Slovenija
0 ogledov

Neformalno o izkušnjah s študijem

Študentje različnih študijskih smeri bodo odgovarjali tudi na vprašanja dijakov. Žurnal24 main
Študenti dijakom. Neformalne informacije o študijskih programih na enem mestu.

V soboto med 9. in 14. uro bo na novi ekonomski šoli ESIC Kranj potekal 10. neformalni informativni dan, ki ga za dijake prireja Klub študentov Kranj (KŠK). Na njem bodo predstavili okoli 35 fakultet.

“Neformalni informativni dan prirejamo en teden pred uradnimi informativnimi dnevi, saj predstavniki fakultet na njih postrežejo uradne podatke, ki fakultete prikažejo v najboljši luči. Dijakom pa ne povedo, ali bodo ob študiju lahko delali ter ali se je treba učiti sproti in podobno,” je povedala Mojca Jagodic iz KŠK.

Konkretne izkušnje
Fakulteto oziroma študijsko smer predstavita dva študenta – eden iz višjih in drugi iz nižjih letnikov, ki dijakom predstavita svoje izkušnje s študijem. Govorili bodo tudi o bolonjskem programu in študiju v tujini.

“Tako si dijaki lažje predstavljajo, kaj jih čaka na določeni fakulteti,” je dodala Jagodičeva. Na informativni dan so povabili dijake gorenjskih srednjih šol in Ljubljane z okolico. Pričakujejo pa do tisoč radovednih obiskovalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.