Slovenija
71 ogledov

Neizbežen konec IMP?

Nekaterim delavcem je delodajalec ponudil novo pogodbo o zaposlitvi in “ob tem p Žurnal24 main
Blokiran račun. Oktobrske plače vprašljive. 52 delavcev brez zaposlitve. Nekaterim nova služba, brez dodatkov.

V podjetju IMP Maribor d.o.o. instalacije in energetika naj bi od 88 zaposlenih delo ohranilo 36 delavcev, a v drugem podjetju. Nove pogodbe o zaposlitvi ni prejelo 52 delavcev.

Doslej so bile vse plače redno izplačane, ali bo tudi oktobrska na računih delavcev 20. novembra, pa ne ve nihče. Podjetje ima namreč od 26. oktobra blokiran račun. Stečaj naj bi bil po naših informacijah neizbežen.

Kdo bo še imel delo?
Koliko zaposlenih je dejansko v podpis prejelo sporazum o odpovedi pogodbe o zaposlitvi in nato novo pogodbo o zaposlitvi pri IMP klima montaža Ljubljana, Davorin Šuštar, direktor podjetja, ni želel komentirati:

˝Tem ljudem, ki so prezaposleni, lahko dolgoročno nudimo zaposlitev,˝ ostalim, ki niso dobili nove pogodbe, pa ne želijo ustvarjati utvar. Merila, kateri delavci ostajajo in kateri ne, niso jasna.

Brez pravic
A sindikalisti opozarjajo, da je sporazum ničen in nezakonit. ˝Kdor je zaposlen v IMP Maribor in bi bil odpuščen iz poslovnih razlogov, mu pripadajo odpravnine za vsa leta delovne dobe.

Če pa bo prezaposlen v IMP Ljubljana, ga lahko čez pol leta odpustijo brez odpravnin, ker se delovna doba s podpisom tega sporazuma, prekine,˝
pojasnjuje Gregor Cerar, sekretar ZSSS Podravje, sekretarka Breda Črnčec pa dodaja:

˝Direktor je pred vsemi obljubil, da bodo sporazum preklicali in pripravili v skladu z zakonom. Tako sporazum ne velja tudi, če so ga delavci že podpisali.˝ Šuštar pa meni, da sporazum ni ničen: ˝Problem je le v enem členu in če ta ni v skladu z zakonom, ga bomo popravili.˝

Prispevki niso bili plačani
Čeprav direktor zatrjuje, da so plačani vsi prispevki, pa Črnčeva jasno pove, da delavcem niso plačali prispevkov za obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje za mesece julij, avgust in september.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.