Slovenija
36 ogledov

Neizrazito le na videz

Igor Perhaj je za novomeškega župana kandidiral že leta 2002, v tem mandatu pa j Žurnal24 main
Igor Perhaj. Direktor GRC, kandidat gibanja Slovenska pot za župana MONM.

Glede na to, da od petih novomeških kandidatov za župana v predvolilni kampanji delujete najmanj izrazito, se marsikdo sprašuje, ali ni v ozadju vaše kandidature kakšna špekulacija.

Igor Perhaj. Rodil se je leta 1957, je direktor gasilsko-reševalnega centra in v tem mandatu tudi podžupan Mestne občine Novo mesto. Inženir strojništva je poklicno pot začel v nekdanjem IMV na področju vzdrževanja in procesov nabave. Kot pravi, deluje v več neprofitnih organizacijah, trenutno je predsednik NK Krka in veliko prostega časa preživi med nogometaši, občasno tudi na ribolovu ob Krki. Je oče treh otrok, živi na Ratežu.

 

V ozadju ni nobene špekulacije, v predvolilno tekmo sem šel tako, kot je navedeno v mojem geslu – pošteno, odgovorno in srčno. Le na videz deluje moja kampanja neizrazito, ker ne rinem na vsako “pasjo procesijo” kot nekateri moji tekmeci, ne hvalim se prek medijev o srečanjih z nekaj volilci in nisem predmet afer. V različnih anketah pa sploh nisem bil imenovan, zato se ljudje zame niti niso mogli opredeliti.

Dejali ste, da bi zaposlili poklicnega podžupana, ki bi se ukvarjal s pridobivanjem evropskega denarja. Zakaj? Ali ni to naloga občinske uprave?

Je in ni, zdaj se ne ve, kdo pije in kdo plača. Poklicni podžupan bo poleg investicij in razvoja odgovoren za ekipo strokovnih, usposobljenih in ambicioznih ljudi, ki bo delala na občinskih projektih in projektih zavodov ter ostalih ustanov.

Kakšne organizacijske in kadrovske spremembe čakajo občinsko upravo in javne zavode, če boste vi župan?

Velike; najprej selitev iz Glavnega trga na Seidlovo cesto 1, nato bom postavil novo organizacijsko strukturo z jasno in nedvoumno opredelitvijo pooblastil in odgovornosti. Uvedel bom projektno vodenje, zahteval večjo odzivnost in kakovost dela.

Kako bi spremenili gospodarjenje z občinskim denarjem, glede na to, da zdaj občina za javno porabo nameni za tretjino več, kot priporoča država?

Vse skupaj je eno samo napihovanje, nameščanje in zavajanje!
Igor Perhaj o predvolilnih anketah, v katerih ni bil omenjan kot kandidat

 

Uvedel bom takojšnje ukrepe varčevanja in racionalizacije poslovanja na vseh ravneh. Potrebno je takojšnje revidiranje sklenjenih kratkoročnih in dolgoročnih pogodb z občinskimi poslovnimi partnerji. Z vodstvi javnih zavodov bomo poiskali finančne rezerve.

Katero ključno stvar bi bilo po vašem nujno spremeniti, da bi staro mestno jedro oživelo?

Oživelo bo s pestro trgovsko in gostinsko ponudbo, ki jima bo delala družbo različna paleta kulturnih ustvarjalcev in umetnikov. S pomočjo občinske Zarje bomo obnovili stavbe in podstrešna stanovanja, v katera bomo poskušali pritegnit predvsem mlade družine.

Novomeška občina je ena od redkih, ki družinam ob rojstvu otroka ne nakaže denarne pomoči. Bi to spremenili?


Takoj, o višini bo odločal občinski svet.

Bi poročali istospolne partnerje, če bi bil sprejet družinski zakonik?

Bi, če je to njihova odločitev in je v skladu z zakonom.

Kakšen volilni izid pričakujete?

Odličen, ker le Slovenska pot je prava pot!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.