Slovenija
121051 ogledov

Nekateri upokojenci bodo na svoj račun prejeli 175 evrov

krka novo mesto
Krka bo finančno znova nagradila svoje upokojence.

Vodstvo farmacevtskega giganta Krka še naprej skrbi za svoje nekdanje zaposlene. Kot je na srečanju upokojencev sodelavcev na Otočcu – šlo je za prvo skupno druženje zaradi pandemije po letu 2020 –, kjer se jih je zbrala dobra polovica, poudaril predsednik uprave Krke Jože Colarič, bodo upokojenci tudi letos v zahvalo za minulo delo prejeli tradicionalno novoletno nagrado v višini 175 evrov neto. 

Po podatkih Krke je takšnih upokojencev 2381, številni med njimi pa so bili v podjetju zaposleni vso delovno dobo. "Pečat, ki ga Krka danes daje Dolenjski, Sloveniji in svetu, je tudi rezultat dela vseh vas – Krkinih upokojenih sodelavk in sodelavcev. Vsi ste prispevali svoje znanje in spretnosti. S Krko ste rasli, z njo ste doživljali vzpone, napredek ter preživljali dobre in zahtevne čase," je dejal na prireditvi.

Iz Krke so sporočili, da so posebno pozornost na letošnjem srečanju namenili 123 krkašicam in krkašem, ki so se upokojili v letu 2023. Od tega so bili 103 iz Krke, d. d, Novo mesto, 20 pa jih je bilo iz Term Krka, so pojasnili. Kot so še pojasnili v Krki, so vsi njihovi upokojenci tako kot že vrsto let tudi konec lanskega decembra na domači naslov prejeli priložnostno novoletno darilo – novoletne okraske iz filca, ki so jih izdelali varovanci Varstveno-delovnega centra Novo mesto.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • optimist11 20:23 16.januar 2024.

    Dejstvo je , da so za nekatera uspešna podjetja zaslužne tudi generacije, ki niso več delovno aktivne. Ne gre se toliko za denar, kot za priznanje tvojega doprinosa.

  • Avatar Garancija
    Garancija 10:00 16.januar 2024.

    Zakaj tako reklamirate Bit cion?A imate prste zraven,sam vprašam.Pa kelnarca je bogata,pa navaden trgovec,haha,res te eni podmukli bleferji

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:57 16.januar 2024.

    Pošteno.Tudi druge firme imajo dobičke,pa se vse razgubi že pri vrhu