Slovenija
11040 ogledov

Nekdanja varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev okarala Urbanijo

Uroš Urbanija Anže Petkovšek
"Občutke osebne stiske vama oholo in brezobzirno pripiše tisti, ki neodgovornim odgovornim drži štango, ki bi vaju na hodniku komaj prepoznal ..."

Ilinka Todorovski, nekdanja varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev na RTV Slovenija, se je ob burnem dogajanju na RTV Slovenija in ob grožnjah o kazenskih premestitvah voditeljev in urednikov (več o tem si lahko preberete na tej povezavi) oglasila na facebooku z objavo, v kateri je podprla kolektiv. Njen odziv objavljamo v celoti.

Sašo Krajnc Slovenija Drama na RTV: "Jebernikova", poln studio kolegov, ki podpirajo voditelja ...

"Spoštovana Saša Krajnc in Vesna Pfeiffer: vse sta naredila prav in čisto nič narobe. To je treba zapisati. Samo še eno poklicno in etično pravilno izbiro sta imela oni dan na voljo: ne objaviti, kar je neobjavljivo, ustvarjeno v zaplotniškem skrivaštvu, vsiljeno z argumentom moči. Vem, vem, človek v desku tik pred zdajci izbira manjše zlo. In v vajinem primeru sta namesto očitka cenzure, ki bi zagotovo bil, pokasirala očitek, da ne zmoreta delovati v stresu. Kakšen prezir do ljudi v desku. Občutke osebne stiske vama oholo in brezobzirno pripiše tisti, ki neodgovornim odgovornim drži štango, ki bi vaju na hodniku komaj prepoznal, ki se mu še sanja ne, kje je desk, kaj šele, kaj je breaking news in odločanje v sekundah. To je tisti, ki excell tabelam pretenciozno pravi analize. Berem, kar so zapisali uredniki DIO in kolegi, novinarski aktivi - televizijski, radijski, MMC in Društvo novinarjev Slovenije. Berem, kaj sta povedala vidva. Hvala, ker govorite in se ne bojite. Kot človeku in otroku deska mi je komaj kakšna stvar bolj mučna kot javno pisanje o tem, kar bi bila v idealnem svetu samo naša, interna stvar. Pa ni več, ker ne gre samo za vaju ali za nas. Kdo bo pobiral, če ne bo česa pobrati? Ko prestapljajo rubikon za rubikonom, molk ne more biti več izbira."

Ilinka Todorovski je sicer vlogo varuhinje pravic gledalcev in poslušalcev na RTV Slovenija opravljala od leta 2017 do januarja 2022, nasledila jo je Marica Uršič Zupan.

dezurni@styria-media.si

mikrofon RTVS Slovenija Urednica in voditelj zanikata očitke Urbanije
Komentarjev 7
  • Jernej65 11:49 24.avgust 2022.

    osojnikowski, in kdo je ta globoka država? Po moje struja SDS, saj ima daleč najdaljši staž v sloveniji in dobro razvejano mrežo v Sloveniji. Drži, da je na RTV vodstvo nastavljeno od globoke države z Urbanijo na čelu.

  • osojnikowski 11:35 24.avgust 2022.

    RTV-jevci javno demonstrirate svojo privrženost globoki državi,, Urbanija je samo vaba, da se pokažete, kdo v resnici ste, - šibki posaamezniki obsežne politične moči....

  • ico8 11:09 24.avgust 2022.

    Спакувајте ги куферите и побрзајте дом на вашата makedonata татковина!!!