Slovenija
20 ogledov

Nekdanji partner obračunal z nožem

“Policija je bila o tem, da sta v Sečovljah dva moška, ki potrebujeta rešilca, o Žurnal24 main
Sečovlje. Ljubosumje vzrok obračuna med nekdanjim in novim partnerjem 30-letne Žalčanke.
Do štiriletnega otroka in nekdanje partnerice moški ni bil nasilen.
Abita Leskovec

Tragedija. V Sečovljah se je v soboto zgodaj zjutraj zgodil nasilen obračun dveh moških. Enaintridesetletnik iz Črnomlja se je znesel nad domnevnim ljubimcem svoje nekdanje partnerice in matere njegovega 
štiriletnega otroka.

Po neuradnih informacijah naj bi se 30-letnica iz Žalca, ki se je z očetom svojega otroka sicer razšla, še vedno pa je z njim živela v istem stanovanju, zapletla z deset let starejšim podnajemnikom iz Metlike. To je njenega bivšega partnerja, ki naj bi našel tudi ljubezenska sporočila novega para, tako razburilo, da je izgubil razum. Podnajemnika je večkrat zabodel z nožem, sebi pa porezal žile.

Nasilen le do tekmeca
Do ženske ni bil nasilen, prav tako ne do otroka, ki je bil med obračunom v 
stanovanju.
Policisti so obvestilo, da sta v Sečovljah dve osebi, ki potrebujeta rešilca, dobili nekaj minut pred 6. uro. Oba moška sta bila odpeljana v izolsko bolnišnico, napadalca pa naj bi po neuradnih informacijah nato napotili v psihiatrično bolnišnico. “Dobil je ukrep prepovedi približevanja partnerici in otroku, policisti pa nadaljujejo zbiranje obvestil ter obravnavajo kazniva dejanja nasilja v družini, zanemarjanja otroka in poskusa uboja,” je povedala Anita Leskovec, tiskovna predstavnica koprske policijske 
uprave.

Statistika.
Po podatkih Policijske uprave (PU) Koper je bilo lani za šestino več obravnavanih primerov nasilja v družini kot predlani. Lani so jih namreč obravnavali 146 primerov, predlani pa 125. Več kot podvojilo se je število obravnavanih primerov zanemarjanja otrok in surovega ravnanja z njimi – lani jih je bilo kar 65, predlani pa 25. Policisti PU Koper so lani obravnavali tudi dva poskusa uboja, tri primere posebno hude telesne poškodbe in 13 primerov hudih telesnih poškodb. Med primeri družinskega nasilja pa sta v zadnjem časi izstopala primer 61-letne Pirančanke, ki je zabodla nasilnega zunajzakonskega partnerja, in umor dveh otrok v Sežani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.