Slovenija
10 ogledov

Nekdanji tožilec se kesa

Robert Stojko Delo
Podkupnina. Stojko: Šlo je le za posojilo zaradi zasvojenosti z igrami na srečo.

“Zelo mi je žal, da sem se zaštrikal v to. Vedel sem, da delam narobe, vendar nisem mogel iz tega. Pričakoval sem, da me bodo zasačili,” je včeraj na mariborskem okrožnem sodišču pojasnjeval nekdanji murskosoboški tožilec Robert Stojko, ki je bil novembra 2010 zasačen med sprejemanjem 25 tisoč evrov domnevne podkupnine.

Sojenje se je začelo v tretjem poskusu, Stojko se namreč zaradi zasvojenosti z igrami na srečo in hude depresije še zdravi na psihiatriji. Blanka Žgajnar, tožilka specializiranega državnega tožilstva, mu je očitala, da je Boštjanu Sercu – ta je bil obtožen v kazenski zadevi poneverjanja kopalniških vstopnic Term 3000 – v zameno za denar obljubljal pomoč do oprostilne sodbe. Serec je Stojku predal denar, a kot tajni sodelavec policije. Akcijo so usmerjali kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada.

V stiski si je razbijal glavo

Stojko je sprejem denarja včeraj priznal in večkrat poudaril, da mu je močno žal, a da si je denar od Serca le izposodil, kar je ta tudi potrdil. “Odvisen sem bil od iger na srečo. Posojil nisem več dobival, zato sem iskal načine, kako do denarja. Dvakrat sem razmišljal o samomoru. Neki dan, ko sem prišel z igralniških pohodov, sem si želel na steni razbiti glavo,” je stisko opisal Stojko. Sercu se je opravičil za nevšečnosti. Ta pa je dejal, da ga ni prijavil in da so mu policisti razložili, da se lahko tudi on znajde v kazenskem postopku, če ne bi sodeloval z njimi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.