Slovenija
237 ogledov

Nekoga moti rektorjeva pomočnica

Slovenija 11.11.2013 red. prof. dr. Ivan Svetlik, slovenski predavatelj in polit Saša Despot
Za novo pomočnico sistematizirali delovno mesto, stara še pomaga honorarno.

"Jana Lutovac Lah se je zaposlila na delovno mesto pomočnice rektorja. Mesto je bilo sistematizirano prav zanjo, z nekaj več kot desetimi leti delovne dobe pa je plačno postavljena visoko," so nam sporočili v anonimki, ki se nanaša na pomočnico od oktobra novega rektorja Univerze v Ljubljani Ivana Svetlika.

Ker ni zasedeno

Na univerzi so potrdili, da je delovno mesto upravni odbor res sistematiziral, ker ni zasedeno mesto glavnega tajnika. Nekdanja vodja kabineta rektorja, zaposlena na mestu pomočnice glavnega tajnika, se je namreč upokojila 1. oktobra. Kljub temu bo do konca leta še honorarno sodelovala "zaradi prenosa informacij in izkušenj na pomočnico rektorja za organizacijo in komuniciranje", so dejali na univerzi.

Pomočnik rektorja je sicer uvrščen v 52. plačni razred, parkirno mesto, ki je tudi zmotilo pisca anonimke, pa pripada rektorju, prorektorjem, pomočnikom rektorja in svetovalcu za odnose z javnostmi.

Komentarjev 4
  • dragec 10:26 20.december 2013.

    Jebiga, v tej državi smo skoraj vsi v nekem sorodstvu.

  • kapibara 08:53 20.december 2013.

    Ja, eni za "usluge",plačujejo najemnino za "gajbo", eni pa zrihtajo službo...!!

  • ALFABET 07:55 20.december 2013.

    JAZ VERJAMEM DA JE VSE TRANSPARENTNO, SAMO POVEJTE ŠE ČIGAVA HČI ALI SESTRA ALI ŽENA LAHKO PA TUT DOBRA PRIJATELJICA JE? SAMO TO ME ZANIMA!