Slovenija
25 ogledov

"Nemci ne verjamejo državam v težavah"

PIIGS Shutterstock
Ekonomist Nouriel Roubini je v televizijski debati o reševanju krize v evroobmočju in nemških negativnih odzivih na uvedbo evroobveznic dejal, da Nemci preprosto ne zaupajo in ne verjamejo obrobnim državam evroobmočja.

Roubini je v pogovoru za Bloomberg TV dejal, da Nemce skrbijo tri stvari: Ena je moralni hazard. Kot pravi, "če se dogovorimo za te stvari, s strani Italije in Španije ne bo dovolj truda".

Kot drugo omenja problem časovne nedoslednosti. Če države sklenejo dogovor in se potem tega ne držijo, bodo Nemci nase prevzeli veliko tveganje.

Kot tretje obstaja veliko kreditno tveganje za Nemčijo s podporo dolgovom na eni strani kot tudi depozitov.

Ob tem je dodal, da je pri vsem skupaj videti, kot da bi Nemce prosili, da se poročijo z nekom, ki ni več nedolžen in bi od nje/njega zahtevali spolno vzdržnost.

Kot da bi Nemci rekli: "Izgubila si devištvo. Zdaj pa podpiši pogodbo, vi pa bi rekli: 'Sem dolgočasna devica.' Potem bodi spolno vzdržna naslednji dve leti. Pokaži mi svojo dušo in čez dve leti se bova poročila. Ampak da bi se poroki zavezal že danes? Pozabi!"

Nemci, kot pravi, preprosto ne verjamejo in ne zaupajo obrobnim državam evroobmočja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.