Slovenija
3 ogledov

Nemiri med begunci v nastanitvenem centru

Nastanitveni center Brežice M. K.
Napetosti med begunci v nastanitvenem centru. Prišlo je do medsebojnega obračunavanja. Policija drži tiste, ki so izven centra.

Begunci, ki so popoldne prispeli na brežiško območje, čakajo pred nastanitvenim centrom v Brežicah. Kot smo že poročali, napetosti med njimi naraščajo, begunci so slabo oblečeni in obuti, torej prezebli, lačni, mokri. 

Policija jih postopoma spušča za ograjo nastanitvenega centra, najprej so začeli spuščati družine z otroki. Policisti so prevajalca z megafonom večkrat prosili, da naj čakajoče pozove k potrpljenju, naj se ne rinejo naprej in naj čakajo v miru. 

Do napetosti je vendarle prihajalo že skozi popoldne, nekaj po 19. uri pa so se že za ograjo nastanivenega centra med seboj stepli. Kdo in zakaj so se stepli, ne vemo, policija novinarjev za ograjo nastanitvenega centra ne pusti. Videli smo, da so se stepli s palicami, ki služijo za podporo šotorskih kril. 

Ne vemo, ali je v nemirih prišlo do poškodb, eden izmed beguncev je padel v nezavest, zakaj, še ne moremo potrditi. Policija v nemirih ni posredovala, varovali so ograjo pred nastanitvenim centrom, kjer pritisk čakajočih ni popuščal. 

Nastanitveni center Brežice | Avtor: M. K. M. K.

Nastanitveni center Brežice | Avtor: M. K. M. K.

Stanje se umirja

Večjo skupino beguncev so po 19. uri spustili na avtobuse, nekaj jih je do te ure že odpeljalo, tako da je bilo ob tej uri le še kakih 200 beguncev na dežju, ostali so zatočišče našli pod šotori. Stanje se je ob tej uri tako začelo umirjati. 

dezurni@zurnal24.si