Slovenija
3839 ogledov

Novembra toča in sodra?! Kaj sledi?

Sodra in toča na Goriškem Bralka
Vremenski pojav, ki je za november precej nenavaden.

V zgodnjem jutru, okrog petih zjutraj, je Goričane prebudila sodre. Naliv je trajal nekaj več kot pet minut, marsikje so bile še dve uri zatem vidne sledi. Najhuje je bilo na območju Kromberka, poroča portal Neurje.si.

Bralka, ki nam je poslala fotografije, nam je povedala, da jo je naliv prebudil, tako močno je padalo.

 

Sodra in toča na Goriškem | Avtor: Bralka Bralka
Sodra in toča na Goriškem | Avtor: Bralka Bralka

Jasna sobota in nedelja, v ponedeljek spet dež

Vremenoslovci z Arsa za danes napovedujejo, da bo dež dopoldne povsod ponehal, popoldne se bo delno razjasnilo. Jutri bo na zahodu sončno, drugod sprva oblačno, popoldne se bo znova zjasnilo. Najnižje jutranje temperature jutri bodo od 0 do 6, ob morju okoli 9 stopinj Celzija, najvišje dnevne od 7 do 11, na Primorskem do 15 °C.

V ponedeljek bo na vzhodu povečini sončno, drugod se bo pooblačilo. Zjutraj in deloma dopoldne po nižinah megla ali nizka oblačnost. Popoldne bo v zahodni polovici Slovenije pričelo rahlo deževati. V torek bo oblačno. Sprva bo deževalo v zahodni polovici Slovenije, popoldne pa postopno tudi drugod.

Deževje Napoved Slovenija Srednjeročna napoved: Padavin bo veliko, kaj pa sneg?

Od 13. do 18. novembra

Vremenska slika kaže, da bo nad nad zahodno Evropo in zahodno polovico Sredozemlja ciklonsko območje. V višinah bodo nad nami prevladovali vetrovi južnih smeri.

Prihodnji teden bo prevladovalo oblačno vreme s pogostimi in občasno predvsem na zahodu tudi obilnimi padavinami. Najvišje dnevne temperature bodo po nižinah okoli 10 stopinj.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.