Slovenija
9260 ogledov

Nenavadno darilo ob prenosu številke k drugemu operaterju

sim kartica telefon
Kaj se zgodi s SIM-kartico, ko številko prenesete k drugemu operaterju?

Ob menjavi mobilnega operaterja se lahko odločite za prenos stare številke. Potem, ko je prenos opravljen, v telefon vstavite SIM-kartico novega operaterja, staro pa zavržete. Bralec, ki je ob menjavi operaterja v telefonu z dvema SIM-karticama pustil obe kartici, je na staro kartico ponudnika Hot prejel obvestilo, da so mu aktivirali novo telefonsko številko. 

"Če uporabnik številko iz HoT-a prenese na drugega operaterja, mu HoT dodeli drugo številko. Če druga številka ne bi bila dodeljena, bi bila takšna HoT SIM-kartica neuporabna, če bi jo uporabnik morda želel še vedno uporabljati. Ob dodelitvi nove številke uporabnik nima nikakršnih stroškov," pojasnjujejo pri HoT mobil. 

Sami ponujajo prenos številke v celoti preko spleta, prenos številke pa običajno izvedejo v roku enega delovnega dne. Uporabniki nato lahko prek aplikacije izbirajo med tarifami, spremljajo porabo in spreminjajo nastavitve. Kdor prenaša predplačniško številko, mora poleg osebnih podatkov za prenos imeti še PUK-kodo. 

Drugi operaterji novemu naročniku, ki k njim prenaša svojo številko, praviloma dodelijo začasno številko, s katero lahko takoj začne uporabljati storitve, v roku enega delovnega dne (v primeru praznikov ali konca tedna je to lahko več dni) pa je načeloma na novo SIM-kartico prenešena stara številka. Stare SIM-kartice, s katere je bila številka prenešena, pa niso več uporabne, saj se jim ne dodeljujejo nove številke. 

HoT ima trenutno več kot 55.000 uporabnikov. Najbolj priljubljena tarifa je HoT MAXI, ki za 9,99 evra vključuje neomejeno število minut pogovorov in SMS-ov v Sloveniji ter 20 GB prenosa podatkov. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.